Σκουρλέτης κατά Στουρνάρα: «Κάποιος να τον ενημερώσει ότι ήδη πεινούν πολλοί»

Επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών τη Δευτέρα αλλά και τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την Τρίτη.

Επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών τη Δευτέρα αλλά και τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την Τρίτη.

«Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Στουρνάρα πως ήδη ένα μεγάλος μέρος της κοινωνίας πεινάει, ενώ η ίδια προοπτική περιμένει πολλούς ακόμη εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής που υλοποιεί» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών κάνει λόγο για «απομονωμένη κυβέρνηση, που αποσυντίθεται και το μόνο που φαίνεται να διασφαλίζει είναι η εύνοια των δανειστών και της κ. Μέρκελ».

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Στουρνάρα πως, ήδη, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας πεινάει, ενώ η ίδια προοπτική περιμένει πολλούς ακόμη, εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής που υλοποιεί. Προσθέτει, επίσης, ότι η ανέχεια, η ανεργία και η διάλυση του κοινωνικού κράτους συνιστούν την αντιπροσωπευτική εικόνα της ελληνικής κοινωνίας, μια εικόνα που θα μεγεθύνεται, εάν ψηφισθεί το νέο πακέτο μέτρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι χωρίς καμιά διαπραγμάτευση, με ψέματα και υποκρισίες, αποκρύβει πως το σύνολο σχεδόν των 31,5 δισ. ευρώ θα πάει στις τράπεζες και στην εξυπηρέτηση του χρέους. Αναφερόμενος στις συναντήσεις των τριών πολιτικών αρχηγών, ο Π. Σκουρλέτης τονίζει ότι οι αλλεπάλληλες συσκέψεις τους, όπου δήθεν συζητάνε μέτρα που οι δύο από αυτούς έχουν ψηφίσει στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ ο τρίτος έχει δηλώσει, κατηγορηματικά, ότι θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις τους, εντάσσεται στα πλαίσια ενός επικοινωνιακού σχεδιασμού, για να περιοριστούν οι κυβερνητικοί κλυδωνισμοί και να κατευναστεί η λαϊκή αντίδραση.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, η αποτροπή της ψήφισης των νέων μέτρων και η δημοκρατική ανατροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης αποτελεί όρο για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας και προϋπόθεση για μια νέα ελπιδοφόρα πορεία της, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Σκουρλέτης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk