Αντιδρά το ΠαΣοΚ στην εξαγορά της Olympic Air από την Aegean

Αντίθετο με την εξαγορά της Olympic Air από την Aegean Airlines δηλώνει το ΠαΣοΚ, κάνοντας λόγο για «νέα απάτη», στην οποία το κόμμα δεν θα συνεργήσει.

Αντίθετο με την εξαγορά της Olympic Air από την Aegean Airlines δηλώνει το ΠαΣοΚ, κάνοντας λόγο για «νέα απάτη», στην οποία το κόμμα δεν θα συνεργήσει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εισηγητή Μεταφορών, κ. Νίκου Σηφουνάκη, «η ακύρωση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με όποια μεθόδευση» θα βρει αντίθετο το ΠαΣοΚ, καθώς «η επίκληση από διαφόρους της οικονομικής κρίσης ή ότι, δήθεν, έχει αυξηθεί ο εσωτερικός ανταγωνισμός με τη δραστηριοποίηση και άλλης εταιρείας, είναι τουλάχιστον αστεία». «Οι μεθοδεύσεις του 2008 δεν θα ευδοκιμήσουν το 2012. Δεν θα συνεργήσουμε στη νέα απάτη» δήλωσε.
«Πριν τριάμισι χρόνια η τότε κυβέρνηση, στο όνομα της ιδιωτικοποίησης της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ, «επώλησε» την Εταιρεία έναντι σχεδόν συμβολικού τιμήματος και χρέωσε το Ελληνικό Δημόσιο με 2 δισ. ευρώ. Η τότε κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί διθυραμβικά εδήλωναν ότι στο εξής θα υπάρξει υγιής ανταγωνισμός στις αερομεταφορές και ο «σωτήρας αγοραστής» από την πλευρά του δήλωνε ότι θα καταστήσει την εταιρεία παγκόσμιο πρωταθλητή στις αερομεταφορές» σημειώνει ο πρώην υπουργός.
«Πριν αλέκτωρ λαλήσει, και ο «ευεργέτης» ζήτησε από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή την έγκριση της συνένωσης με την ανταγωνίστρια Εταιρεία, που έως τότε την κατήγγειλε με ανοίκειους χαρακτηρισμούς προσφεύγοντας και στη δικαιοσύνη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε, τον Ιανουάριο του 2011, κατηγορηματικά τη συνένωση, διότι θα οδηγούσε σε μονοπώλιο και σε αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων για εκατομμύρια επιβάτες» τονίζει.
«Έκτοτε, ο «ευεργέτης» κατέστησε τον ιστορικό αερομεταφορέα του Αριστοτέλη Ωνάση «τοπικό ΚΤΕΛ», αφού έπαψε να πετάει στα πέρατα της Γης και επωλήθη το σημαντικό τμήμα της περιουσίας – τα slots – που διέθετε στα μεγάλα αεροδρόμια του κόσμου» αναφέρει ο κ. Σηφουνάκης.
Όπως τονίζει, η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, «παρά τις ενδείξεις και υπομνήσεις, ήδη από το 2010, περί αθέμιτων πρακτικών και μεθοδεύσεων στις εσωτερικές γραμμές, που οδήγησαν σε επιμερισμό της αγοράς, ώστε το πτητικό έργο των δύο ανταγωνιστριών εταιρειών να μην αλληλεπικαλύπτεται, εκτινάσσοντας τις τιμές των εισιτηρίων στα ύψη, επέδειξε πρωτοφανή και αδικαιολόγητη αδράνεια».
«Εάν πράγματι ισχύουν όλα όσα ως είδηση διαρρέονται περί εξαγοράς, ο αρμόδιος υπουργός θα πρέπει να γνωρίζει – και με δεδομένο ότι το σήμα και το όνομα ανήκουν στο κράτος – πως η ακύρωση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με όποια μεθόδευση, θα μας βρει αντίθετους» σημειώνει ο κ. Σηφουνάκης.
«Η επίκληση από διαφόρους της οικονομικής κρίσης ή ότι δήθεν έχει αυξηθεί ο εσωτερικός ανταγωνισμός με τη δραστηριοποίηση και άλλης εταιρείας, είναι τουλάχιστον αστεία. Οι μεθοδεύσεις του 2008 δεν θα ευδοκιμήσουν το 2012. Δεν θα συνεργήσουμε στη νέα απάτη» καταλήγει.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk