Ριζικές λύσεις τώρα!

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα για τη χώρα. Από τις δεύτερες εκλογές

Ριζικές λύσεις τώρα! | tovima.gr

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα για τη χώρα.

Από τις δεύτερες εκλογές του καλοκαιριού και εντεύθεν χάθηκε πολύς χρόνος σε αέναες διαπραγματεύσεις, οι οποίες εντέλει μας έφεραν σχεδόν στο αυτό σημείο, δηλαδή στα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά ουδέποτε εφαρμόσθηκαν.

Και τώρα σε περιβάλλον πολιτικής αστάθειας και κοινωνικών εντάσεων, υπό την πίεση των μεγάλων αναγκών και της υψηλής δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, τρέχουμε να κλείσουμε όλες τις εκκρεμότητες και να αποδεχθούμε άρον – άρον μια θεμελιακή αλλαγή στην λειτουργία της οικονομίας.

Καλούμαστε μάλιστα να επιλέξουμε με το δίλημμα της τελευταίας ευκαιρίας. Και όντως πιθανότατα να είναι έτσι. Δηλαδή είτε να μην υπάρξει άλλη φορά, είτε αν υπάρξει να εκκινεί η προσπάθειά μας από ακόμη χειρότερη θέση. Η εμπειρία των τριών χρόνων δείχνει ότι οι αναβολές, οι αναστολές και οι μισές λύσεις δεν προσφέρουν διέξοδο.

Και εδώ που έχουμε φθάσει μόνο ριζικές λύσεις θα μας βγάλουν από την βαθιά οικονομική κρίση που βασανίζει τη χώρα.Και αυτές δεν είναι πολλές. Είτε θα αποδεχθούμε την θεμελιακή αλλαγή στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε θα την αναζητήσουμε εκτός αυτής.

Ενδιάμεσες λύσεις, καλώς ή κακώς, δεν υπάρχουν πια. Ας το πάρουμε απόφαση λοιπόν και ας επιλέξουμε οριστικά και αμετάκλητα.

Και ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη της επιλογής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk