Πώς το ακριβό γάλα γελοιοποιεί το «Και τώρα τρέχουμε» του κ. Σαμαρά

Πώς το ακριβό γάλα γελοιοποιεί το «Και τώρα τρέχουμε» του κ. Σαμαρά | tovima.gr

Η Ν.Δ. κέρδισε τις εκλογές με βασικό της σύνθημα: «ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ», όμως φαίνεται πως το μοναδικό τρέξιμο που κάνει είναι γύρω από την ουρά της.

Ας σοβαρευτώ, τι σημαίνει “ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ”; Σημαίνει πως επιταχύνουμε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και κινούμε γρήγορα τα νήματα ώστε να διαφυλάξουμε το λαό που κυβερ νάμε από αθέμιτες επιθέσεις στην τσέπη του. Κατ’ επέκταση αυτό που θα έπρεπε να κάνει η Ν.Δ. βλέποντας πώς το γάλα,( προϊόν λαϊκής κατανάλωσης), που πωλείται εδώ στην Ελλάδα έχει την ακριβότερη τιμή στην Ευρώπη, θα ήταν να απαγορεύσει στις γαλακτοβιομηχανίες να πωλούν το γάλα πάνω από μια ορισμένη τιμή.

Πόσο δύσκολο είναι άραγε μια κυβέρνηση που υποτίθεται ότι τρέχει, ότι πετάει ας πούμε, μια καλή κυβέρνηση, να απαγορεύσει έστω και με νόμο, την παράλογη αυτή τιμή για ένα αγαθό που θα έπρεπε να πληρώνουμε τουλάχιστον τα μισά από όσα πληρώνουμε σήμερα; Φαίνεται πως αυτό το απλό, το τόσο απλό, το αυτονόητο να γίνει, είναι κάτι που η κυβέρνηση δεν έχει την δύναμη να το κάνει. Αν με ρωτήσετε το γιατί δε ξέρω. Κάποιοι από εσάς θα πούνε ίσως φοβάται μη φύγουν και οι υπάρχουσες γαλακτοβιομηχανίες από το ελληνικό έδαφος, πράγμα που το βρίσκω τραβηγμένο αλλά ίσως μερικοί από εσάς το πιστεύετε.

Τέλος πάντων. Ίσως κάποιοι από εσάς να πούνε πως δε το κάνει διότι φοβάται γενικά τις βιομηχανίες , δε θέλει να τις πιέζει, πάει με τα νερά τους, κάνει τα στραβά μάτια όταν οι βιομηχανίες ανεβάζουν τις τιμές, κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.. Και αυτό το βρίσκω εξαιρετικά τραβηγμένο για μια καλή κυβέρνηση. Κάποιοι τέλος μπορεί να πείτε πως απλώς είναι άχρηστοι και αυτό είναι κάτι που θα ήθελα να δεχτώ και εγώ. Αλλά πόσο άχρηστοι και χαζοί μπορεί να είναι ώστε να μη σκεφτούν να θεσπίσουν μια λίστα αγαθών, με ανώτατη τιμή πώλησης, δια νόμου; Τέλος πάντων, δε μπορώ να ξέρω, απλός πολίτης είμαι.

Και ως απλός πολίτης οφείλω να σκέφτομαι. Και αυτό που με εξοργίζει ως ευσυνείδητο πολίτη όπως εξοργίζει και σένα φαντάζομαι, είναι το ότι τελικά έχω μια κυβέρνηση που απλά δεν δραστηριοποιείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Μια κυβέρνηση που όχι μόνο αγνοεί τις ανάγκες μου ή τις βάζει σε τέταρτη μοίρα, αλλά και ευνοεί και τις ανάγκες μερικών και ολίγων ,εις βάρος μου, που όμως φαίνεται να χαίρουν μιας ιδιαίτερης μεταχείρισης από το κράτος. Νομίζω συμφωνείς και εσύ.

Και ειδικά, αν υποθέσουμε πως είχα ψηφίσει Ν.Δ. θα ήμουν ακόμα πιο τσαντισμένος. Γιατί υποτίθεται πως επέλεξα Ν.Δ. για να έχω μια σταθερότητα. Που είναι η σταθερότητα; Και για να είμαστε όλοι σίγουροι ότι εννοούμε όλοι το ίδιο πράγμα όταν λέμε σταθερότητα, ας πούμε γενικά πώς ίσως επέλεξες Ν.Δ. για υπάρχει μια σταθερότητα στις τιμές καθημερινών αγαθών.

Πολλά θα ζητούσες ως πολίτης; Γιατί αν έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ θα βαρούσαμε πτώχευση, έτσι έλεγαν τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφικής κλίκας, ώστε να ανακόψουν την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία, με το να εκφοβίζουν το κόσμο για τα δεινά που θα επεφύλαξε μια δική σου ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ..

Τέλος πάντων. Δεν είναι το θέμα μου αυτό. Για άλλο μιλούσαμε, ότι επέλεξες να ψηφίσεις Ν.Δ. για να υπάρχει μια σταθερότητα, γενικά και αόριστα ,και αν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε ειδικά, τότε θα ανάμενες απο τη ΝΔ να διαφυλάξει για σένα μια σταθερότητα στις τιμές. Σωστά; Και μετά 4 μήνες διακυβέρνησης βλέπεις ότι σε εβδομαδιαία σχεδόν βάση υπάρχει μια ανατίμηση τουλάχιστον σε δύο προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης. Άντε σε ένα ας πούμε. Λοιπόν, 4 μήνες μας κάνουν ας πούμε 16 εβδομάδες.

Δηλαδή σε 4 μήνες διακυβέρνησης αυτό που έκανε η Ν.Δ. για σένα ήταν να σου ανεβάσει τις τιμές σε τουλάχιστον 16 προϊόντα που χρησιμοποιείς αν όχι κατά κόρον αλλά πολύ ή αρκετά. Λέμε 16 αλλά όλοι ξέρουμε ότι ίσως είναι 116 με τους έμμεσους φόρους, τα τιμολογιακά τερτίπια και τα λοιπά. Ναι, σίγουρα λοιπόν, θα ήμουν διπλά τσαντισμένος αν είχα επιλέξει και εγώ ΝΔ στις εκλογές.

Που είχαμε μείνει λοιπόν; ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ανίκανη να διατηρήσει μια σταθερότητα. Μια σταθερότητα τουλάχιστον στις τιμές που με αφορούν και σε αφορούν άμεσα. Άρα αφού είναι ανίκανη σε τόσο απλά θέματα προσωπικά κρίνω πως είναι μια ανίκανη κυβέρνηση γενικά. Αν εσύ πιστεύεις το αντίθετο δε θα μαλώσουμε. Και δε με ενδιαφέρει κιόλας.

Έχω λοιπόν μια ανίκανη κυβέρνηση με κεντρικό σύνθημα άσκησης της εξουσίας της το ‘ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ’, δηλαδή έχω μια ανίκανη κυβέρνηση που τρέχει, προς τα που τρέχει άραγε αν δεν τρέχει για το δικό μου το καλό; Ας σοβαρευτώ πάλι και ας κλείσω κάπου εδώ εκφράζοντας την άποψη μου. Και είναι εντελώς προσωπική άποψη, δε περιμένω να την ενστερνιστείς, Πιστεύω λοιπόν πως αν υποτίθεται ότι ζω σε μία χώρα που το κράτος με προσέχει τότε μάλλον ζω σε μια λάθος χώρα. Αυτό το κράτος διόλου δεν ανησυχεί για πάρτη μου, δε δίνει δεκάρα τσακιστή για μένα. Και ανοίγω την τηλεόραση φίλε, και ακούω πως το γάλα στην Ελλάδα πωλείτε ακριβότερα από ότι και στη Γερμανία, που υποτίθεται ότι είναι μια ακριβή χώρα για να πας να μείνεις, και τότε σκέφτομαι: «Και τώρα τρέχουμε, και πάμε προς το διάολο» Τέλος πάντων, δική μου άποψη.

Kostas_outsider@hotmail.com

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk