Κι άλλες φορές μας πρόδωσαν εκείνοι που πίστη δώσαμε στα λόγια τους! Ας κλείσει επιτέλους η πόρτα ! Έξω να μείνουν τα θηρία που έρχονται ,έρχονται κουνώντας χαρούμενα την ουρά τους Μα σα φτάσουν έξω από την πόρτα μας ,κι ακουμπήσουν στις παραστάδες βγάζουν απειλητικούς, απαίσιους μυκηθμούς σαν κάποιος ν’ αντιστάθηκε στη βούλησή τους.

Ας κλείσει επιτέλους η πόρτα ! Πέρασαν πολλά χρόνια για να γλιτώσουν τα μικρά παιδιά από το λύκο που προσποιούνταν τη γιαγιά για ν’ αρπάξει στα σουβλερά του δόντια την κοκκινοσκουφίτσα! Ο λύκος :η προσφυγιά ,ο πόλεμος, η κατοχή !

Ας κλείσει επιτέλους η πόρτα! Δεν έχουμε να πούμε τίποτα ,παρά μόνο «υποτάσσομαι»! Οι πολιτικοί γενικόλογα μιλούν κι οι άνθρωποι αγανακτούν στην ηττοπάθειά τους. Δεν ακούμε τις ειδήσεις αποκοιμηθήκαμε ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη ! Τόσες φορές που ακούσαμε τα ίδια λόγια! Ας κλείσει επιτέλους η πόρτα ! Κι η Ελλάδα σαν τη γριά Ευρύκλεια να μην ακούει τις σειρήνες ! Να ξαναπιούμε ένα κρασί ,μόνοι ,και ν’ ακούμε απ’ το μικρό κογχύλη εκείνα τα λόγια της Καλυψώς !Έχουμε ανάγκη το ανθρώπινο πρόσωπο! Ας κλείσει επιτέλους η πόρτα!