Επίτροπος Μπαρνιέ: Tο 2013 οι αποφάσεις για την τραπεζική ένωση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει το επόμενο έτος πρόταση για την καθιέρωση ενός ενιαίου φορέα για τη στήριξη ή το κλείσιμο προβληματικών τραπεζών δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο αρμόδιος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει το επόμενο έτος πρόταση για την καθιέρωση ενός ενιαίου φορέα για τη στήριξη ή το κλείσιμο προβληματικών τραπεζών δήλωσε τη Δευτέρα ο αρμόδιος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ.

Ο Γάλλος Επίτροπος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να καταλήξουν μέχρι το τέλος του 2012 σε μια συμφωνία για να καθορίσουν την κοινή εποπτεία του τραπεζικού τομέα στη ζώνη του ευρώ. Οπως τόνισε η εφαρμογή των νέων κανόνων θα ακολουθήσει το 2013 και το 2014.

Ο ίδιος μιλώντας σε συνέδριο στη Βιέννη επεσήμανε πως μια ενιαία εποπτική αρχή για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο θα απαιτήσει ένα ενιαίο σύστημα εξυγίανσης των ευρωπαϊκών τραπεζών, αλλά προτεραιότητά είναι να δημιουργηθεί η προτεινόμενη ενιαία τραπεζική εποπτεία.

Ο Μπαρνιέ σημείωσε πως όλες οι πτυχές των χρηματοπιστωτικών αγορών πρέπει να ρυθμιστούν και ότι πρωταρχικός στόχος της αγοράς είναι να αποτελέσει παράγοντα παροχής υπηρεσιών στην πραγματική οικονομία.

Την Κυριακή ο Επίτροπος Μπαρνιέ δήλωσε πως η ενιαία αγορά είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ενωση και επεσήμανε τη ανάγκη περιορισμού των τάσεων προστατευτισμού που διαφαίνονται στη Ενωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk