Τα νέα ευρήματα στην ανασκαφή της Μεσσήνης

Μία στοά και μία μικρή πλατεία αποκάλυψαν στην αρχαία Μεσσήνη οι αρχαιολογικές εργασίες, που διεξάγονται από τον υπεύθυνο των ανασκαφών καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη

Μία στοά και μία μικρή πλατεία αποκάλυψαν στην αρχαία Μεσσήνη οι αρχαιολογικές εργασίες, που διεξάγονται από τον υπεύθυνο των ανασκαφών καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη. Όπως λέει ο κ. Θέμελης, μιλώντας στο «Βήμα», πρόκειται για μία μικρή στοά της Αγοράς, η οποία για έναν αδιευκρίνιστο ακόμη λόγο έχει την κύρια είσοδό της προς την έξω πλευρά.

Όπως και η Αγορά ανάγεται στην Ελληνιστική εποχή και πιθανόν να στέγαζε καταστήματα πώλησης ενός συγκεκριμένου είδους αγαθών, όπως για παράδειγμα ήταν το Κρεωπώλιον ή το Παντοπώλιον.

Μπροστά στη στοά αντί της ύπαρξης ενός δρόμου, όπως αναμενόταν, η ανασκαφή έφερε στο φως μικρή πλατεία της Ρωμαϊκής εποχής (2ος – 3ος μ.Χ. αιώνας), το δάπεδο της οποία καλύπτεται από ψηφιδωτά με γεωμετρικά σχήματα σε χρώματα άσπρο και μαύρο με την παρουσία όμως και κόκκινου από ψηφίδες κεραμιδιού. Στο χώρο της πλατείας εξάλλου εντοπίσθηκε και μία μικρή δεξαμενή – κρήνη. Οι ανασκαφές πάντως είναι σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk