Στα περισσότερα φαγητά κατσαρόλας από την σάλτσα ντομάτας μέχρι το στιφάδο το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στην σταδιακή εξάτμιση των περιττών υγρών. Για να γίνει αυτό συνήθως σιγοβράζουμε αφήνοντας τους ατμούς να φεύγουν λίγο λίγο. Πως όμως πετυχαίνεις αυτό το περίφημο «λίγο λίγο» χωρίς οι πιτσιλιές να φτάσουν μέχρι το ταβάνι ή το μισάνοιχτο καπάκι να προσγειωθεί ανώμαλα πάνω στην κεραμική;

Την απάντηση δίνει ο Luka Or με το Lid Sid, ένα gadget μαγειρικής το οποίο τοποθετείται ανάμεσα στο χείλος και το καπάκι τους σκεύους επιτρέποντας στους υδρατμούς να φεύγουν τμηματικά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος μέσω του ανοίγματος που δημιουργείται.

Το Lid Sid είναι φτιαγμένο από σιλικόνη ώστε να αντέχει στη θερμότητα ενώ το σχήμα του, ένα ανθρώπινο σώμα που κρέμεται, δίνει την εντύπωση είτε ότι «πέφτει με τα μούτρα στο φαΐ» είτε ότι «έχει σκάσει από το φαγητό και προσπαθεί να δραπετεύσει».
Κυκλοφορεί σε δύο χρώματα, λευκό και κόκκινο, και κοστίζει €12. Θα το βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας Monkey Business.