ΠαΣοΚ: Αποπροσανατολιστικές και βλαπτικές οι συζητήσεις για ανασχηματισμό

«Άστοχη» χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ τη συζήτηση που έχει ανοίξει τα τελευταία 24ωρα και αφορά ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά την ψήφιση των μέτρων, με ενεργό συμμετοχή στελεχών της

Αποστάσεις από τα περί ανασχηματισμού κράτησε -μετά τη ΔΗΜΑΡ- και ο έτερος κυβερνητικός εταίρος του Αντώνη Σαμαρά. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του ΠαΣοΚ αναφέρεται:

«Συζητήσεις περί ανασχηματισμού και μάλιστα σχόλια εστιασμένα σε δήθεν αξιολογήσεις υπουργών που δεν ανήκουν στη ΝΔ είναι αποπροσανατολιστικές και βλαπτικές».

Δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με στενούς του συνεργάτες έχει αρχίσει να μελετά αλλαγές στην κυβέρνηση και στο νέο σχήμα θα συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΔΗΜΑΡ.

Για το θέμα είχε ερωτηθεί και ο Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτή τη στιγμή το κυρίαρχο θέμα είναι να πετύχουμε τους στόχους μας.

«Το σύνολο των ευρωπαϊκών δυνάμεων στην Ελλάδα, οι πάντες προσδοκούν τα οφέλη από την τελική συμφωνία με την τρόικα. Αυτό αποτελεί το μόνο θέμα που σκέφτομαι. Δεν έχω την πολυτέλεια να σκεφτώ άλλα θέματα».

Αναγνώρισε, πάντως, ότι υπάρχουν κενά και αδυναμίες στην κυβέρνηση, «όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις κυβερνήσεις», και ότι θα παρθούν οι απαραίτητες αποφάσεις, όταν έρθει η στιγμή.

ΔΗΜΑΡ: «Αστοχη» η συζήτηση για ανασχηματισμό και συμμετοχή μας στο νέο σχήμα

«Άστοχη» χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ τη συζήτηση που έχει ανοίξει τα τελευταία 24ωρα και αφορά ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά την ψήφιση των μέτρων, με ενεργό συμμετοχή στελεχών της.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή, η ΔΗΜΑΡ κρατά σαφείς αποστάσεις από τα σενάρια αυτά, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν την έχει απασχολήσει η συμμετοχή στελεχών της στο κυβερνητικό σχήμα».

Στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ αναφέρει:

«Την περίοδο που η χώρα επιχειρεί να αντιμετωπίσει μέσω διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μείζονα θέματα, θεωρούμε άστοχη την οποιαδήποτε συζήτηση για ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

» Τη Δημοκρατική Αριστερά δεν την έχει απασχολήσει η συμμετοχή στελεχών της στο κυβερνητικό σχήμα και περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τους υπουργούς και υφυπουργούς που έχει υποδείξει».

Δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με στενούς του συνεργάτες έχει αρχίσει να μελετά αλλαγές στην κυβέρνηση και στο νέο σχήμα θα συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα από το ΠαΣοΚ και από τη ΔΗΜΑΡ.

Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες ότι οι Βρυξέλλες δηλώνουν πεπεισμένες πως για να βελτιωθεί το κυβερνητικό έργο, να υπάρξει μεγαλύτερος συντονισμός και εύρυθμη λειτουργία, οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης θα πρέπει να αναλάβουν ρόλους αντιπροέδρων στην κυβέρνηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk