Η μάχη για τριετίες-αποζημιώσεις

Σολομώντεια λύση επιδιώκει το υπουργείο Εργασίας στα μοναδικά θέματα του νέου μνημονίου που παραμένουν ανοιχτά σε διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Σολομώντεια λύση επιδιώκει το υπουργείο Εργασίας στα μοναδικά θέματα του νέου μνημονίου που παραμένουν ανοιχτά σε διαπραγμάτευση με την τρόικα. Πρόκειται για το ζήτημα των ωριμάνσεων – τριετιών στις κατώτατες αμοιβές του ιδιωτικού τομέα, καθώς και για την αλλαγή του υπολογισμού των αποζημιώσεων σε περιπτώσεις απολύσεων υπαλλήλων. Η επαναφορά των τριετιών – οι οποίες κατά την τρόικα καταργήθηκαν με το προηγούμενο μνημόνιο – και η διατήρησή τους στο σημερινό επίπεδο ως το 2016 αποτελούν την πρόταση του υπουργείου Εργασίας, έτσι όπως διατυπώθηκε στο e-mail του υπουργού κ. Ι. Βρούτση προς τους εκπροσώπους των δανειστών προκειμένου να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση.
Στο θέμα των αποζημιώσεων η ελληνική πλευρά προτείνει την εφαρμογή διπλού συστήματος με ανώτατο όριο τους 12 μηνιαίους μισθούς για τους νεοπροσλαμβανομένους και επιπλέον αποζημίωση για τους ήδη απασχολουμένους με προϋπηρεσία άνω των 16 ετών, εφαρμόζοντας πλαφόν-οροφή τις αμοιβές ως 2.000 ευρώ.
Περικοπές για πολλούς
Με το νέο προτεινόμενο καθεστώς οι απολύσεις γίνονται φθηνότερες – κάτι που επιδιώκει η τρόικα – και ταυτόχρονα διασφαλίζονται όσοι έχουν ως 16 έτη προϋπηρεσία, αλλά και όσοι εργαζόμενοι έχουν μεγαλύτερη προϋπηρεσία και αμοιβές ως 2.000 ευρώ. Περικοπές θα υποστούν οι υψηλόμισθοι για τμήμα της αποζημίωσης πέραν των 12 πρώτων μισθών.
Εκρηξη των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και κατ’ επέκταση περαιτέρω άνοδο της ανεργίας φοβάται η κυβέρνηση ότι θα προκαλέσει η εφαρμογή της απαίτησης της τρόικας για δραστική περικοπή των αποζημιώσεων των απολύσεων.
Οι φθηνές απολύσεις αποτελούν κεντρική απαίτηση της τρόικας, η οποία τίθεται μετ’ επιτάσεως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το υπουργείο Εργασίας από κοινού με την κατάργηση των τριετιών που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Ωστόσο ο κ. Βρούτσης εκτιμά ότι η σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει την εφαρμογή αναλόγων μέτρων, χωρίς «την υιοθέτηση ασπίδας προστασίας για όσους ήδη εργάζονται».
Χρειάζονται αντικίνητρα για την αποτροπή «κύματος απολύσεων», σημειώνουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας. Μάλιστα φοβούνται ότι υιοθέτηση των προτάσεων της τρόικας στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα προκαλέσει κύμα απολύσεων, καθώς πολλές επιχειρήσεις θα «επωφεληθούν» προκειμένου να «απαλλαγούν από μέρος του προσωπικού τους» με μικρότερο κόστος αποζημιώσεων.
«Τη μείωση των αποζημιώσεων επιδιώκουν οι εγχώριοι εργοδότες για να προχωρήσουν σε φθηνές απολύσεις» εκτιμά κορυφαίος συνδικαλιστής της ΓΣΕΕ, φωτογραφίζοντας κυρίως πιστωτικά ιδρύματα, τα οποία θα χρειαστεί να μειώσουν το πλεονάζον προσωπικό τους που προέκυψε μετά τις αλλεπάλληλες εξαγορές και συγχωνεύσεις.
Η πρόταση Βρούτση που έχει τεθεί υπόψη της τρόικας προβλέπει τα εξής:
  • Αποζημιώσεις: Μείωση του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση εργαζομένου από έναν ως τρεις μήνες αντί για έναν ως έξι μήνες που ισχύει σήμερα. Στις περιπτώσεις αυτές το ποσό της αποζημίωσης μειώνεται στο μισό.
  • Εξτρα αποζημίωση: Οι σημερινοί εργαζόμενοι με προϋπηρεσία πέραν των 16 ετών δικαιούνται επιπλέον αποζημίωσης από τους 12 μισθούς. Το πλαφόν υπολογισμού της «έξτρα» αποζημίωση για τα επιπλέον έτη θα είναι κατ’ ανώτατο όριο τα 2.000 ευρώ ετησίως. Δηλαδή για μισθούς χαμηλότερους θα λαμβάνεται υπόψη ο χαμηλότερος μισθός, ενώ για μισθούς υψηλότερους ο υπολογισμός της αποζημίωσης θα περιορίζεται στα 2.000 ευρώ.
  • Τριετίες: Υπουργείο και τρόικα φαίνεται να είναι κοντά σε συμφωνία για διατήρηση των τριετιών «παγωμένων» στο σημερινό ύψος τους ως το 2016. Ωστόσο φαίνεται να καταργείται το επίδομα γάμου, το οποίο αυξάνει κατά 10% τις κατώτατες αμοιβές.
  • Ωράριο εργασίας: Σχεδιάζονται παρεμβάσεις στον χρόνο εργασίας, με την τρόικα να πιέζει για μεγαλύτερη ευελιξία. Στα μέτρα αναμένεται να συμπεριληφθεί η επέκταση της εργασίας και το Σάββατο, με διατήρηση του 40ώρου ή 48ώρου. Το υπουργείο θέτει ως προϋπόθεση οι αλλαγές να γίνονται κατόπιν συλλογικής διαπραγμάτευσης και υπογραφής σύμβασης. Η τρόικα ζητεί ακόμη αποσύνδεση του χρόνου απασχόλησης από το ωράριο λειτουργίας της επιχείρησης και κατάργηση των περιορισμών για εναλλαγή μεταξύ πρωινής ή βραδινής βάρδιας με απλή απόφαση του εργοδότη. Η ελάχιστη ημερήσια ανάπαυση αναμένεται να περιοριστεί στις 11 ώρες.
Δήλωση στο «Βήμα»
«Βρισκόμαστε σε επίμονη και επίπονη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά ζητήματα», δηλώνει στο «Βήμα της Κυριακής» ο υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης απαντώντας σε όσους χαρακτηρίζουν τις αλλεπάλληλες πολύωρες συναντήσεις με την τρόικα επικοινωνιακό παιχνίδι. Και αναφερόμενος στην ουσία της διαπραγμάτευσης προσθέτει τα εξής: «Είναι σταθερή μας θέση ότι οι τριετίες – ωριμάνσεις θα πρέπει να παραμείνουν, γιατί πέρα από τον κοινωνικό συμβολισμό τους έχουν σημαντική οικονομική και ανταγωνιστική λογική. Είναι άδικο και αντιπαραγωγικό ένας εργαζόμενος με δέκα έτη εργασιακή εμπειρία να έχει την ίδια αμοιβή με κάποιον νεοεισερχόμενο στην αγορά εργασίας. Για δε τις αποζημιώσεις απόλυσης πιστεύουμε ότι κι αν ακόμη αυτές προσαρμοστούν κοντά στον κοινοτικό μέσο όρο δεν θα πρέπει να αφήσουν ξεκρέμαστους και με μεγάλες απώλειες τους εργαζομένους που έχουν ήδη αρκετά χρόνια δουλειάς στον ίδιο εργοδότη. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε και να προστατεύσουμε όσους απειλούνται με απόλυση και, κυρίως, όσους βρίσκονται στα μεσαία και χαμηλά μισθολογικά επίπεδα».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk