Στην Αυστραλία αντάλλασσαν ισχυρό παυσίπονο με νερό!

Το παυσίπονο fentamyl, είναι μια από τις ισχυρότερες ναρκωτικές ουσίες που χρησιμοποιούν στα νοσοκομεία και χορηγείται σε ασθενείς με ανυπόφορους πόνους. Προς έκπληξη της διεύθυνσης της Υπηρεσίας, για μεγάλο χρονικό διάστημα οι νοσηλευτές έδιναν σε ασθενείς νερό αντί του πανίσχυρου παυσίπονου.

Σκάνδαλο προκάλεσε στην Αυστραλία το γεγονός ότι επιτήδειοι αντικαθιστούσαν ισχυρό παυσίπονο με νερό. Η «ανταλλαγή» αυτή λάμβανε χώρα στην υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών της Βικτώριας.

Προς έκπληξη της διεύθυνσης της Υπηρεσίας, για μεγάλο χρονικό διάστημα οι νοσηλευτές έδιναν σε ασθενείς νερό αντί του πανίσχυρου παυσίπονου.

Το παυσίπονο fentamyl, είναι μια από τις ισχυρότερες ναρκωτικές ουσίες που χρησιμοποιούν στα νοσοκομεία και χορηγείται σε ασθενείς με ανυπόφορους πόνους. Πρόκειται για οπιούχα ναρκωτική ουσία που είναι τουλάχιστον 100 φορές πιο ισχυρή από τη μορφίνη που, επίσης, χρησιμοποιείται για τους ίδιους λόγους.

Όταν έγινε γνωστό ότι κάποιοι έκλεβαν την ισχυρή αυτή ναρκωτική ουσία, ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία, η οποία και ερευνά την περίεργη αυτή ιστορία.

Σϋμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, οι δράστες άδειαζαν τα φυαλίδια με σύριγγες και με τον ίδιο τρόπο τις γέμιζαν με νερό. Έτσι, χωρίς να μπορούν να το ξεχωρίσουν τα πληρώματα των ασθενοφόρων, το χορηγούσαν για ανακούφιση των ασθενών που μετέφεραν, θέτοντας σε ορισμένες περιπτώσεις σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Δύο τραυματιοφορείς απολύθηκαν, ενώ στην υπόθεση αυτή τη στιγμή η αστυνομία εικάζεται ότι εμπλέκονται συνολικά επτά άτομα.

Ο λόγος που οι κακοποιοί το έκλεβαν ήταν για να το χρησιμοποιήσουν για την κατασκευή ισχυρών ναρκωτικών ουσιών. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που παραδοσιακά ψάχνουν για όλο πιο ισχυρά ναρκωτικά, αναμιγνύουν το fentamyl με ηρωίνη και κοκαΐνη φτιάχνοντας έτσι ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για «αθώα» ναρκωτική ουσία, καθώς οι θάνατοι εξ αιτίας του φαρμάκου αυτού στη Βικτώρια μετράνε ήδη τους 15, σύμφωνα με στοιχεία του πολιτειακού ιατροδικαστή. Πάντως, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της Πολιτείας, οι 15 θάνατοι δεν σχετίζονται με τις ποσότητες που εκλάπησαν από την Υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών, αλλά με παράνομη διακίνηση του πανίσχυρου ναρκωτικού από άλλες Πολιτείες. Μάλιστα, όπως αναφέρεται κάποια από 15 θύματα του παυσίπονου γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος