Ρατσιστικό πογκρόμ από το τοπικό αστυνομικό τμήμα σε συνοικισμό Πακιστανών μεταναστών στο Ρέντη καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) Νίκαιας – Ρέντη – Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν ότι το βράδυ της Τετάρτης 17 Οκτωβρίου αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτια Πακιστανών μεταναστών, στην οδό Αγίας Άννης 11, και συνέλαβαν 35 άτομα. Αφού τους έβαλαν σε κλούβα, τους μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα με τον ισχυρισμό ότι είχαν πληροφορίες για κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, έπειτα από μερικές ώρες η αστυνομία ξαναγύρισε στα σπίτια των μεταναστών για έρευνα. Όπως αναφέρεται, οι αστυνομικοί έσπασαν και γκρέμισαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, ενώ προχώρησαν και σε πλιάτσικο αρπάζοντας από χρήματα μέχρι λάπτοπ και μικροσυσκευές.

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της πακιστανικής κοινότητας και της ΚΕΕΡΦΑ Νίκαιας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα Ρέντη, όπου και διαπίστωσε τις συνθήκες πλήρους εξαθλίωσης, στις οποίες κρατούνταν οι μετανάστες.

Καταγγέλλουν ότι 24 ώρες μετά τη σύλληψή τους, δεν τους είχε δοθεί νερό ή φαγητό, ενώ δεν τους είχε επιτραπεί να πάνε ούτε στην τουαλέτα. Αναφέρουν ότι η αστυνομία ανάμεσα στις μεθόδους ανάκρισης χρησιμοποίησε ακόμα και το γδύσιμο.