Τσιπούρα με κρούστα από λιαστές ντομάτες και μυρωδικά

Υλικά για 4 άτομα
8 φιλέτα τσιπούρας (περίπου 1 κιλό)
60 γρ. μουστάρδα
40 γρ. βούτυρο
40 ml έ.π. ελαιόλαδο
120 γρ. ψωμί τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
80 γρ. αμύγδαλο, χοντροκομμένο
60 γρ. λιαστές ντομάτες
10 γρ. ξύσμα λεμονιού
20 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
20 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αλατίζουμε καλά τα φιλέτα τσιπούρας. Αλείφουμε την πάνω μεριά των φιλέτων με τη μουστάρδα.
Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τη στρώση της μουστάρδας στο κάθε φιλέτο.
Τοποθετούμε τα φιλέτα σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και τα φιλέτα της τσιπούρας να είναι ζουμερά.
Tips
Η κρούστα μπορεί να γίνει σε μεγαλύτερη ποσότητα και να διατηρηθεί στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε είτε να την έχουμε φτιάξει από πριν κερδίζοντας χρόνο για το τελικό μαγείρεμα του φαγητού ή ακόμη και να αξιοποιήσουμε το περίσσευμα για μια άλλη παρασκευή. Η κρούστα μπορεί με τον ίδιο τρόπο να χρησιμοποιηθεί σε άλλο ψάρι της αρεσκείας μας, όπως σολομό ή μπακαλιάρο, αλλά και σε κρέας, όπως κοτόπουλο ή χοιρινό. Επίσης, μπορούμε να αλλάξουμε ή να εμπλουτίσουμε την κρούστα με άλλα υλικά της αρεσκείας μας.
Μπορούμε να προσθέσουμε σκόρδο ή πουρέ ελιάς, βότανα ή μπαχαρικά, να βάλουμε άλλο ξηρό καρπό ή να τον παραλείψουμε τελείως.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk