Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου (10.00) θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ η γενική συνέλευση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας». Αυτό προέκυψε κατά το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου, που είχε ως βασικό θέμα συζήτησης τις επερχόμενες εκλογές.

Οπως αποφασίστηκε, εφόσον δεν υπάρξει απαρτία (παρουσία τουλάχιστον των μισών μελών) κατά τη διάρκεια της πρωινής Γ.Σ., θα ακολουθήσει επαναληπτική συνεδρίαση την ίδια ημέρα στις 16.00 στον ίδιο χώρο. Με βάση τις εγγραφές που έχουν γίνει με ετήσια συνδρομή από 175 ευρώ και άνω, οι έχοντας δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία φτάνουν τις 3.300 από τους συνολικά 8.517 εγγεγραμμένους στη Συμμαχία.

Μολονότι δεν ορίστηκε ακριβής ημερομηνία για τις πρώτες εκλογές του Σωματείου, επικράτησε η άποψη για τέλη Νοεμβρίου προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για να οργανωθούν οι αρχαιρεσίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σημειωτέον πάντως ότι αν και αρχικά είχε ειπωθεί ότι ενδεχομένως στη διαδικασία θα συμμετείχαν με ένα ποσοστό (ένα προς έξι ή προς οχτώ) και τα ηλεκτρονικά μέλη που έδωσαν από 20 ευρώ, εν τέλει δεν θα γίνει κάτι τέτοιο καθώς δεν προβλέπεται από το καταστατικό (όπως τονίστηκε θα αλλάξει με την πρώτη ευκαιρία). Ως εκ τούτου, δικαίωμα μιας ψήφου θα έχουν μόνο τα μέλη των 175 ευρώ και άνω.

Για τα ηλεκτρονικά μέλη (αυτά των 20 ευρώ), η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε live streaming από το ίντερνετ, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει η δυνατότητα για υποβολή ερωτήσεων μέσω διαδικτύου.

Επίσης, στη Γ.Σ. θα γίνει απολογισμός των πεπραγμένων της πρώτης διοίκησης της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» που αναμένεται να παραιτηθεί προκειμένου να υπάρξει εκλογή νέων μελών από τους έχοντες δικαίωμα ψήφου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάλπες θα στηθούν και στο γήπεδο της Λεωφόρου αλλά και στο ΟΑΚΑ.