Παράνομη η δημιουργία ενιαίας τραπεζικής εποπτικής αρχής στην ΕΕ

Το σχέδιο δημιουργίας ενιαίας τραπεζικής εποπτικής αρχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μη σύννομο, υποστηρίζεται σε έκθεση έκθεση που έχει δώσει ήδη στους υπουργού Οικονομικών της ΕΕ το ανώτερο νομικό συμβουλίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το σχέδιο δημιουργίας ενιαίας τραπεζικής εποπτικής αρχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μη σύννομο, υποστηρίζεται σε μυστική έκθεση έκθεση που έχει δώσει ήδη στους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ το ανώτερο νομικό συμβουλίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Financial Times, σήμερα, Πέμπτη, η εμπιστευτική έκθεση υποστηρίζει πως ότι το σχέδιο ενιαίας τραπεζικής εποπτικής αρχής υπερβαίνει τις εξουσίες που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Συνθήκη καθώς διαφοροποιεί τους κανόνες διοίκησης στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η νομική υπηρεσία της ΕΕ ξεκαθαρίζει ότι αν δεν τροποποιηθεί η Ευρωπαϊκή Συνθήκη θα είναι αδύνατον να δοθεί σε μια τραπεζική εποπτική αρχή εντός της ΕΚΤ επίσημη δικαιοδοσία λήψης αποφάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό περιγράφει έναν πιθανό νομικό συμβιβασμό εντός των συνθηκών, ως πιθανή βάση για μετατροπές στον σχεδιασμό του καθεστώτος εποπτείας.

Ειδικότερα, το ανώτερο νομικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής αναφέρει ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα συμβούλιο που θα έχει την εντολή να προετοιμάζει προσχέδια αποφάσεων επόπτευσης, εφόσον η τελική απόφαση παραμένει στην ευθύνη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk