Minoan Group: Συμφωνία με τα βρετανικά ταχυδρομεία

Σε στρατηγική συμφωνία με τα βρετανικά ταχυδρομεία, αποκτώντας πρόσβαση σε μια αγορά 40 εκατ. πελατών τον μήνα, προχώρησε όμιλος Minoan Group Plc, εταιρεία εισηγμένη στη χρηματιστηριακή αγορά AIM του Λονδίνου, με δραστηριότητες στον τουριστικό και τον ταξιδιωτικό κλάδο

Σε στρατηγική συμφωνία με τα βρετανικά ταχυδρομεία, αποκτώντας πρόσβαση σε μια αγορά 40 εκατ. πελατών τον μήνα, προχώρησε όμιλος Minoan Group Plc, εταιρεία εισηγμένη στη χρηματιστηριακή αγορά AIM του Λονδίνου, με δραστηριότητες στον τουριστικό και τον ταξιδιωτικό κλάδο. Πρόκειται για την υπογραφή αποκλειστικής συνεργασίας με το Εθνικό Δίκτυο Συστεγαζόμενων Ταχυδρομείων (National Federation of Sub Postmasters «NFSP»), που ανήκουν στον κλάδο των εθνικών ταχυδρομείων της Μεγάλης Βρετανίας και η συμφωνία αφορά στην εγκατάσταση αυτοματοποιημένων κέντρων εξυπηρέτησης πελατών και στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών από τα Συστεγαζόμενα Ταχυδρομεία της Μεγάλης Βρετανίας.
Τα αυτοματοποιημένα κέντρα θα χρησιμοποιούν την τεχνογνωσία της Stewart Travel, θυγατρικής εταιρείας της Minoan Group, που διαθέτει ιδιαίτερη παρουσία στον χώρο των διαδικτυακών πωλήσεων ταξιδιωτικών πακέτων. Στόχος της Minoan Group Plc. είναι να εγκαταστήσει τουλάχιστον 1.000 τέτοια κέντρα μέσα στην επόμενη πενταετία. Στην αρχική πιλοτική φάση των πρώτων τριών μηνών θα εγκατασταθούν 50 αυτοματοποιημένα κέντρα σε συστεγαζόμενα ταχυδρομεία που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία ενώ κάθε τρεις μήνες αναμένεται να δημιουργούνται τουλάχιστον άλλα 50 νέα τέτοια κέντρα.
«Πρόκειται για μια φανταστική ευκαιρία ανάπτυξης τόσο για τον ταξιδιωτικό μας κλάδο που θα επωφελείται άμεσα από τα πακέτα που θα πωλούνται μέσω των συστημάτων που θα εγκατασταθούν, όσο και για τον τουριστικό κλάδο της εταιρείας μας και το έργο μας στην Κρήτη που ενισχύεται από την επέκταση του ταξιδιωτικού δικτύου της Minoan Group», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Minoan Group κ. Κρίστοφερ Ιγκλετον με αφορμή τη συμφωνία. «Με την εγκατάσταση αυτοματοποιημένων κέντρων στα ταχυδρομικά γραφεία το κοινό θα αποκτήσει εύκολη πρόσβαση σε ένα μεγάλο εύρος τουριστικών προορισμών», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Group κ. Ντάνκαν Γουίλσον.
Τα Συστεγαζόμενα Ταχυδρομεία, είναι ταχυδρομικά γραφεία σε όλη την περιφέρεια της Μεγάλης Βρετανίας, τα οποία συστεγάζονται με άλλες εμπορικές επιχειρήσεις όπως μεγάλα καταστήματα, κέντρα τύπου ή βιβλιοπωλεία σε αστικές περιοχές ή τοπικά καταστήματα σε αγροτικές περιοχές και αποτελούν το 97% των ταχυδρομείων της Μεγάλης Βρετανίας. Υπάρχουν πάνω από 9.000 τέτοια γραφεία, τα οποία παρέχουν υπηρεσίες στους Βρετανούς και συμβάλουν σημαντικά στην οικονομική ζωή της βρετανικής περιφέρειας και των αστικών προαστίων.
Στόχος της Minoan Group Plc είναι η δημιουργία ενός ηγετικού προϊόντος στην Αγγλία που θα παρέχει εύκολα on line ταξιδιωτικές υπηρεσίες προς όλους. Τα αυτοματοποιημένα κέντρα εξυπηρέτησης θα λειτουργούν με το σήμα Postcard Travel και θα συνδυάζουν την τεχνολογία και την εμπιστοσύνη του σήματος της θυγατρικής της Minoan «Stewart Travel», με ένα από τα ευρύτερα διαδεδομένα δίκτυα ολόκληρης της χώρας που είναι τα ταχυδρομεία. Κάθε αυτοματοποιημένο κέντρο θα έχει δύο οθόνες ηλεκτρονικού υπολογιστή που θα προβάλλουν διάφορες ταξιδιωτικές προσφορές και ένα πληκτρολόγιο που σε συνδυασμό με οθόνη αφής θα επιτρέπει στους πελάτες να ενημερώνονται για τις προσφορές και να κλείνουν εύκολα και άμεσα το πακέτο διακοπών τους.
Η πελατειακή βάση του δικτύου ταχυδρομικών γραφείων είναι μεγαλύτερη από δέκα εκατ. πελάτες εβδομαδιαίως, οι οποίοι επισκέπτονται τα ταχυδρομικά γραφεία τόσο για τις εθνικές υπηρεσίες που προσφέρονται από αυτά (καταβολή συντάξεων, τραπεζικές υπηρεσίες, πληρωμή λογαριασμών, υποβολή αιτήσεων για διαβατήρια και διπλώματα αυτοκινήτων, ασφάλειες αυτοκινήτων, υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, εθνικά λαχεία κλπ), όσο και για τα εμπορικά αγαθά που πωλούνται από τις συστεγαζόμενες επιχειρήσεις. Η δυνατότητα πρόσβασης στις καλύτερες επιλογές διακοπών με τη χρήση αυτοματοποιημένων κέντρων σε σημεία που αποτελούν το κέντρο της ζωής της βρετανικής περιφέρειας ή και των προαστίων των αστικών κέντρων και μάλιστα με το προσωπικό ενδιαφέρον που θα δείχνει ο υπεύθυνος του ταχυδρομικού γραφείου θα δημιουργήσει νέες και εξαιρετικές ευκαιρίες με άμεσο όφελος για τη Minoan Group Plc, τα ταχυδρομικά γραφεία, τις πωλήσεις των επιχειρήσεων που συστεγάζονται με τα ταχυδρομικά γραφεία και γενικά το κοινό.
Η θυγατρική του ομίλου Minoan Group Plc, «Loyalward Ltd.», είναι φορέας της τουριστική επένδυση «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ» στην περιοχή Κάβο Σίδερο του νομού Λασιθίου η οποία που στις αρχές Σεπτεμβρίου εντάχθηκε στον νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις (fast track), μετά από απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ). Η επένδυση ύψους 267,7 εκατ. ευρώ, αφορά στην τουριστική ανάπτυξη περιοχής 25.000 στρεμμάτων στη θέση «Χερσόνησος Σίδερο», κοντά στο φοινικόδασος του Βάι. Περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών και βοηθητικών υποδομών, ενώ σε ένα από τα ξενοδοχεία θα κατασκευαστεί κέντρο ευεξίας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία