Α. Παπαδόπουλος: «Αν δεν γίνουν αλλαγές στα εργασιακά, τα μέτρα δεν θα περάσουν»

Την Πέμπτη 18/10/2012 ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ μίλησε στις «Πρωινές Διαδρομές» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη (καθημερινά 06:00-08:00) για το πακέτο μέτρων, τα εργασιακά και τη στάση της ΔΗΜΑΡ

Για το πακέτο μέτρων και τα εργασιακά{{{ moto }}}

Παραμένει η μεγάλη εκκρεμότητα σε σχέση με τα εργασιακά ζητήματα. Από τη δική μας πλευρά, επαναλαμβάνω ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτές τις αλλαγές που σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις.

Η εικόνα που έχουμε είναι ότι ο κ. Βρούτσης, με βάση τις κατευθύνσεις που πήρε από τους πολιτικούς αρχηγούς, θα μεταφέρει ότι αυτά δεν μπορεί να γίνουν δεκτά από την ελληνική κυβέρνηση.

Αν η τρόικα είναι τόσο δύσκαμπτη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την πολιτική συμφωνία στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, όπως είναι η Σύνοδος Κορυφής.

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να στηρίξουμε αυτές τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, διότι δεν έχουν οικονομικό όφελος και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνουν διαρθρωτικές αλλαγές.

Πρέπει να γίνουν αλλαγές, αλλιώς δεν θα περάσουν αυτά τα μέτρα. Εμείς δεν έχουμε τη διάθεση να ρίξουμε την κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουμε να διαλύσουμε την ελληνική κοινωνία. Αυτές οι αλλαγές δεν θα προσφέρουν τίποτα. Επιπλέον, είναι αυτονόητο δικαίωμα της χώρας να ρυθμίζει εκείνη τις εργασιακές της σχέσεις. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ


Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk