Το σίριαλ της παραμονής του Βασίλη Τοροσίδη στον Ολυμπιακό ή της μετακίνησής του σε ομάδα του εξωτερικού, φτάνει στο τέλος του. Το συμβόλαιο του διεθνή αμυντικού λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο και από την 1η Ιανουαρίου 2013 είναι ελεύθερος να συζητήσει και να υπογράψει συμβόλαιο στην ομάδα που θα επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του.
Η διοίκηση των ερυθρολεύκων άφησε να διαρρεύσει ότι σκοπεύει άμεσα να καταθέσει πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας τους. Η πειραϊκή ΠΑΕ είχε προσπαθήσει να έλθει σε συμφωνία με τον Τοροσίδη και τον Απρίλιο του 2011. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν τότε ότι διαφωνούν. Ο ποδοσφαιριστής ζήτησε τότε τουλάχιστον διπλασιασμό των αποδοχών του, οι οποίες ανέρχονται ετησίως σε 500.000 ευρώ, χωρίς να επέλθει συμφωνία. Εκτοτε σε κάθε μεταγραφική περίοδο ο Τοροσίδης βρίσκονταν με το ένα πόδι στον Πειραιά και με το άλλο στην Αγγλία, την Ιταλία, την Γερμανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία… Σύμφωνα με τα πρωτοσέλιδα του οπαδικού Τύπου, για την απόκτησή του είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον η Γιουβέντους, η Ρόμα, η Μαρσέιγ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ, η Σάντερλαντ, η Στόουκ Σίτι, η Μπλάκμπερν, η Στουτγάρδη, η Λοκομοτίβ Μόσχας…
Πιο κοντά στην απόκτηση του έλληνα αμυντικού βρέθηκε η Στόουκ Σίτι η οποία ανεπισήμως έδινε 3,5 εκατ. ευρώ. Ο Ολυμπιακός δια στόματος του αντιπροέδρου του κ. Γιάννη Μώραλη είχε δηλώσει ότι «αν δεχτούμε μια μεγάλη προσφορά είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευθούμε την μεταγραφή του». Επίσημη πρόταση ουδέποτε έφθασε όμως στον Πειραιά ενώ καμία ομάδα δεν μπήκε στον πειρασμό να σπάσει τη ρήτρα αποδέσμευσης του ποδοσφαιριστή η οποία ανέρχεται σε 7 εκατ. ευρώ.
Ο Τοροσίδης εφόσον καθίσει εκ νέου στο τραπέζι των συζητήσεων με τον Ολυμπιακό, αναμένεται να το κάνει από θέση ισχύος και να διεκδικήσει την αναπλήρωση των απωλειών τις οποίες κατά τη γνώμη του είχε τα προηγούμενα χρόνια. Την αγωνιστική του πορεία παρακολουθούν ομάδες από την Γερμανία και την Αγγλία και στα 28 του χρόνια μάλλον εύκολα θα βρει ετήσιες αποδοχές κοντά ή και πάνω από το 1 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «transfermarkt» ο Τοροσίδης είναι ο πιο ακριβός παίκτης του Ολυμπιακού με την εμπορική του αξία να υπολογίζεται την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο σε 6,5 εκατ. ευρώ. Τον ακολουθούν από σχετική απόσταση ο Ραφίκ Τζιμπούρ (5,5 εκατ.), ο Πάουλο Μασάντο (4,5 εκατ.), ο Αβραάμ Παπαδόπουλος (4,5 εκατ.) και ο Γιάννης Μανιάτης (4 εκατ. ευρώ). Ο διεθνής μπακ το πιθανότερο είναι ότι στις συζητήσεις με την διοίκηση του Ολυμπιακού θα διεκδικήσει να γίνει και ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας. Αν δεν το πετύχει η «μετανάστευσή» του είναι μονόδρομος.