Ενιαία γραμμή Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη απέναντι στην τρόικα

Λίγο μετά τις 8μμ ολοκληρώθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή η νέα συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων για την οριστικοποίηση του νέου πακέτου μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ, αν και πριν από αυτή σημειώθηκε νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα. Η Ελλάδα προσδοκά μια θετική αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, αφού ο κ. Σαμαράς δεν θα έχει στις βαλίτσες του την οριστική συμφωνία με την τρόικα.

Λίγο μετά τις 8μμ ολοκληρώθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή η νέα συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων για την οριστικοποίηση του νέου πακέτου μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ, αν και πριν από αυτή σημειώθηκε νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις αρχηγοί βρίσκονται σε ενιαία γραμμή απέναντι στις απιτήσεις των επικεφαλής της τρόικας.

Λίγο πριν τις 7μμ εισήλθε στο γραφείο του κ. Σαμαρά όπου γινόταν η συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων, ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης. Περίπου είκοσι λεπτά αργότερα αποχώρησε με κατεύθυνση το υπουργείο ΟΙκονομικών ώστε να αρχίσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Εργασίας με την τρόικα πάνω στη γραμμή που συμφώνησαν οι τρεις αρχηγοί. Σε αυτές παρόντες είναι και οι κκ Στουρνάρας και Σταϊκούρας. Η νέα συνάντηση άρχισε λίγο πριν τις 8μμ


Συνάντηση Βρούτση – τρόικας

Πλήρης ρήξη σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του κ. Βρούτση και της τρόικας την Τρίτη το μεσημέρι.

Λίγο πριν τις 16.30 η επεισοδιακή συνάντηση με τον κ. Βρούτση έλαβε τέλος. Είχε διακοπεί για πρώτη φορά και νωρίς το μεσημέρι λόγω των διαφωνιών που προέκυψαν και ξανάρχισε γύρω στις 15.00. Στη συνέχεια τα μέλη της τρόικας θα έχουν τηλεδιάσκεψη με τους προϊσταμένους τους (ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ). Ο υπουργός Εργασίας ενημερώνει τον πρωθυπουργό για τη ρήξη με την τρόικα στα εργασιακά θέματα.

Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα συζητήσουν για τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκεί η τρόικα, ειδικά στα εργασιακά, καθώς οι διαπραγματεύσεις σήμερα, Τρίτη, διακόπηκαν δύο φορές εξαιτίας της ασυμφωνίας. «Αγκάθια» της διαπραγμάτευσης θεωρούνται οι τριετίες -η τρόικα ζητεί την κατάργηση τους- και οι αποζημιώσεις στις απολύσεις.

Μάλιστα, στον ίδιο τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση αποδίδεται η φράση ότι ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ είναι άκαμπτος.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας που μετέβη νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων δήλωσε στη Βουλή ότι η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, αλλιώς θα πάθει ασφυξία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk