Συμμετοχή και όχι ανοχή στη συγκυβέρνηση

Συμμετοχή και όχι ανοχή στη συγκυβέρνηση | tovima.gr

Όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία μέχρι στιγμής, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς δεν θα προχωρήσει ακριβώς σε ανασχηματισμό αλλά σε εμπλουτισμό της κυβέρνησης με στελέχη του ΠαΣοΚ και της ΔημΑρ. Προφανώς, οι δύο ηγέτες θα συμμετάσχουν ως Αντιπρόεδροι της κυβέρνησης και 3-5 στελέχη θα συμμετάσχουν από το ΠαΣοΚ ΚΑΙ 1-2 θα συμμετάσχουν από τη ΔημΑρ, πιστοποιώντας ουσιαστικά το γεγονός ότι η ψήφος των κομμάτων δεν είναι ανοχής αλλά συμμετοχής. Φαίνεται ότι η ιδέα του σχηματισμού κοινού μετώπου Ευρωπαϊκής τακτικής ωριμάζει και συνεχίζεται κανονικά με αποκορύφωμα την δημιουργία κοινού πολιτικού φορέα.

Η Νέα Δημοκρατία ουσιαστικά βρίσκεται εγκλωβισμένη στη χαμηλή συσπείρωση της και γι’ αυτό το λόγο, αν και η συνεργασία της με το ΠαΣοΚ της δημιουργεί πρόβλημα στη βάση της θα δεχθεί τη συμμετοχή στελεχών του στη συγκυβέρνηση, αλλά και της ΔημΑρ, ώστε να δώσει μια αριστερή νότα. Όμως από αυτή την ιστορία έχει και κέρδος γιατί ουσιαστικά προσπαθεί να δώσει μια καθαρή Ευρωπαϊκή ταυτότητα στην ιδεολογική της πλατφόρμα. Παράλληλα, δέχεται και το βάρος των μέτρων απογοητεύοντας το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων της.

Από την άλλη στο ΠαΣοΚ φαίνεται να μην βρίσκουν το δρόμο τους. Είτε γίνει το έκτακτο συνέδριο, είτε συμμετάσχουν Βουλευτές στην κυβέρνηση, είτε γίνει ανασυγκρότηση θα είναι θαύμα για το ΠαΣοΚ να ξεπεράσει το 10% με τα σημερινά δεδομένα στις επόμενες εκλογές. Η συγκυβέρνηση μπορεί να ήταν μονόδρομος για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, όμως ήταν και ο γκρεμός. Θα φανούν τα δεδομένα στο συνέδριο, θα μετρηθούν τα κουκιά, πόσοι δραπέτευσαν για άλλους πολιτικούς χώρους και τι θα κάνει ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος.

Πολύ πιθανόν να δούμε κάποιους σε Υπουργικές θέσεις όπως ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος και η κ. Φώφη Γεννηματά. Η ΔημΑρ πρόκειται να περάσει μεγάλη φουρτούνα. Ίσως την πιο σκληρή φάση της ιστορίας της. Η σύμπλευση με τους υπόλοιπους σχηματισμούς είναι μονόδρομος και για τη ΔημΑρ, ενώ δεν αποκλείεται νέο κύμα φυγής…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες