Εδώ λοιπόν φτάσαμε ,κάτω απ’ τη θηλιά .Η ανάβλεψή μας δε θα είχε άλλο λόγο παρά μόνο την προσευχή και ,στην βαλλόμενη πανταχόθεν συνείδησή μας, την αγχόνη! Γιατί πώς να πεις ότι η τσέπη σου άδειασε, τα έτοιμα τέλειωσαν οι γονείς σου πέθαναν και τα παιδιά σου πεινάνε!
Αλήθεια Έλληνά μου ,ποιος από αυτούς που κάθονται στους θώκους και μελετούν το μέλλον τους ,γιατί αν μελετούσαν το μέλλον της χώρας έπρεπε να έχουν πάρει ήδη μέτρα ,προσδιορίζοντας πρωτίστως τα όρια της κρίσης ,ποιος συγκινείται από την αύξηση του αριθμού των αυτόχειρων! Ο Έλληνας φίλε μου ,ο Έλληνας αυτοκτονεί! Λες να είναι μια επιλογή θανάτου απλά ή η καταγωγή του ,οι παραδόσεις του, αυτοί που κείτονται στο χώμα του ψιθυρίζουνε ότι …δεν μπορεί είναι αδύνατον κάποιο λάθος θα έγινε. Και το λάθος μάλλον είναι τεράστιο για να μας σέρνουν ,χωρίς …εθνική κυριαρχία, οι ξένοι από τη μύτη.
Οι ξένοι; Ναι ,εφεξής αυτοί μόνο. Εμείς απλοί θεατές των ομοιόσχημων πλην διαφορετικών χρωμάτων σακακιών θα μετράμε απλά τα χρώματα ,γιατί τα λόγια είναι βαριά και μας κάνουν όλους παιδιά. Να ,που καμιά φορά δεν είναι καλό να γυρνάς στα παιδικά σου χρόνια, να νιώθεις μόνιμα και καθημερινά βαρύ τον πέλεκυ της τιμωρίας και την επίπληξη με κάτι φράσεις του τύπου όχι δεν το έκανες καλά φτου κι απ’ την αρχή! Συμπίεση η τελευταία λέξη μετά τις πολλές πρέσες, συμπίεση μισθών και συντάξεων και το ζουμί τους τέλειωσε !Τώρα ,αγαπητέ Θανάση Παπακωνσταντίνου ,«έρημα κορμιά του χρόνου παιχνιδάκια στον ύπνο σταυραετοί, στον ξύπνιο μας στρατιωτάκια» ,στρατιωτάκια μια ζωή πόσο ν’αντέξεις;

Πόσα χρόνια να υπηρετούμε αυτούς που θέλουν με τις επιβολές τους να αλλάξουν τις συνήθειές μας. Ήθος-Έθος! Να τα αλλάξουμε ,να εφαρμόσουμε όλα όσα ταιριάζουν σε λαούς καταθλιπτικούς ,λόγω κλίματος ,να μένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας σε μια χώρα που έχει για καμάρι τον ήλιο και τη θάλασσα ,να κλεινόμαστε σε σκοτεινά δωμάτια ,υπολογίζοντας κάθε φορά ένα πράγμα, πώς θα εξοικονομήσουμε τη δόση. Ακούστε οι κυβερνώντες τη φωνή μας, ακούστε το λαό σας ,μην ακούτε μόνο τη συνείδησή σας ,που σας θέλει μόνιμα στα ψηλά!
Τριγυρνάτε στα ίδια, μας τα πήρατε μια ,δυο ,τρεις ,πέντε ,μας τέλειωσαν. Παραγωγική οικονομία θέλουμε.Τ ώρα είμαστε στο « αυτοκίνητο» και χρησιμοποιούμε εσωτερικό αέρα γιατί έξω έχει πολύ σκόνη, αλλά θα αργήσει να κατακαθίσει και η πορεία του αυτοκινήτου είναι μακρά, πόσο θα επαρκέσει ο ανακυκλωμένος αέρας! Μας πνίγετε με τις αστοχίες σας ,με τα σώνει και καλά να παραμένετε σε θέσεις που δεν σας εκφράζουν πλέον γιατί γίνανε πολλά.
Αδιέξοδα, αδιέξοδα πολλά γύρω και οι αυτόχειρες ,οι ιδανικοί αυτόχειρες θα αυξάνουν γιατί αυτή η χώρα ναι, δεν παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες εναντίον των ξένων αλλά εναντίον των Ελλήνων, με τη φορομπηχτική της πολιτική. Αρπάζεται ο μόχθος του Έλληνα πατριώτη και σκέφτεται πιο πολύ την αγχόνη. Προωθείστε συγκλίνουσες πολιτικές μην ομονοείτε μόνο για να κυβερνήσετε και μετά αντιπολιτεύεστε μεταξύ σας .Οι κουτοί τελειώσανε και χόρτο δεν έχουμε .Η επί σειρά ετών αγρανάπαυση λόγω επιδότησης καταξέρανε την Ελλάδα.
Τώρα σε αυτόν τον ξερό τόπο ήρθαν τα φωτοβολταϊκά που θα καλύψουν τις απέραντες χωραφοεκτάσεις !Θέλουμε πίσω την αλιευτικοαγροτογεργοκτηνοτροφική οικονομία! Συνέλληνες ,λέτε να μας βγήκε ξινή η ΕΕ ή εμείς μαθημένοι στα ονάρια δεν κάναμε κουμάντο τους ελέφαντες!