«Σύσφιξη» συνεργασίας υπουργείου Τουρισμού και ΣΕΤΕ

Η στενότερη συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τη βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού, έχοντας ως άμεσο και μετρήσιμο στόχο τα 17 εκ. τουρίστες για το 2013, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Η στενότερη συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τη βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού, έχοντας ως άμεσο και μετρήσιμο στόχο τα 17 εκ. τουρίστες για το 2013, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και τους προέδρους των Πανελλήνιων Κλαδικών Φορέων του τουρισμού την Τρίτη. Παρόντες ήταν ο γενικός γραμματέας του υπ. Τουρισμού κ. Α. Λιάσκος και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Ν. Καραχάλιος.
Σε δηλώσεις της η υπουργός αναφέρθηκε στον «καθοριστικό ρόλο» του ΣΕΤΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «έχουμε δώσει προτεραιότητα σε δράσεις και πρωτοβουλίες στήριξης της τοπικής ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης μέσω του τουρισμού. Πέρα όμως από τις δικές μας ενέργειες, σ’ αυτήν την κατεύθυνση, μπορούν να συμβάλουν άμεσα και αποτελεσματικά και οι επιχειρηματίες του τουρισμού με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις». Στο πλαίσιο τέθηκαν προτάσεις για την ανάληψη από τον Σύνδεσμο προγραμμάτων επιμόρφωσης και κατάρτισης στελεχών του τομέα.
Η συνάντηση έγινε ως συνθετική παρουσίαση των επιμέρους κλαδικών στρατηγικών που είχαν συζητηθεί σε προηγούμενες συσκέψεις της υπουργού με τους φορείς χωριστά. Ο ΣΕΤΕ χαιρέτησε την ίδρυση του αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού, ενώ η συνεργασία υπουργείου και Συνδέσμου προκαλεί υψηλές προσδοκίες για το άμεσο μέλλον του τομέα. Για το 2013 ο ΣΕΤΕ έχει θέσει ως στόχο τα 17 εκ. διεθνείς τουριστικές αφίξεις, μετά από τη δύσκολη φετινή συγκυρία, όπου ο ελληνικός τουρισμός έδειξε τις αντοχές του.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Α. Ανδρεάδης δήλωσε ότι «ο ΣΕΤΕ προσβλέπει σε μια συνεχή και γόνιμη συνεργασία με το υπουργείο και τον ΕΟΤ για το καλό του ελληνικού τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Πολύ σύντομα και ενόψει του 11ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη», με θέμα «Marketing Greece: Αναδεικνύοντας και προβάλλοντας την ποιοτική ταυτότητα της σύγχρονης Ελλάδας», ελπίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε τα πρώτα δείγματα γραφής της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο ευαίσθητο θέμα της προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk