Η τεράστια επιτυχία που είχε η αμερικανική τηλεοπτική σειρά «Webster» στη δεκαετία του 1980, σήμανε την καταξίωση ως ηθοποιού του πρώην παίκτη του αμερικανικού φούτμπολ Αλεξ Κάρας, ο οποίος πριν από λίγες μέρες πέθανε σε ηλικία 77 ετών.

Εχοντας περάσει τα νιάτα του στα γήπεδα του αμερικανικού φούτμπολ, ο γεννημένος στο Γκάρι της Ιντιάνα ελληνικής καταγωγής αμυντικός των Detroit Lions (από το 1958 ως το 1970), αποφάσισε καθυστερημένα στα 35 του να ασχοληθεί με τη σόου μπίζνες. Και τα κατάφερε.
Αρχικώς ο Αλεξ Κάρας κρατούσε μικρούς ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές ή και σε ταινίες όπως το «Μπότα, σπιρούνια και καυτές σέλλες» του Μελ Μπρουκς. Αργότερα, οι ρόλοι άρχισαν να μεγαλώνουν. Πολλοί ενδεχομένως να τον θυμούνται στον ρόλο του προπονητή (στο φούτμπολ) του Τζεφ Μπρίτζες στο φιλμ νουάρ του Τέιλορ Χάκφορντ «Ερωτας δίχως αύριο» αλλά και στον ρόλο του γκάνγκστερ ο οποίος αποδεικνύεται ομοφυλόφιλος στην τρελή κωμωδία του Μπλίκ Εντουαρντς «Βίκτωρ και Βικτώρια».
Ωστόσο ο «Webster» ήταν που έκανε σταρ τον Κάρας. Στη σειρά που άρχισε το 1983 και ολοκληρώθηκε το 1989, ο Κάρας υποδύεται τον ελληνικής καταγωγής πρώην παίκτη του αμερικανικού φούτμπολ Τζορτζ Παπαδόπολις ο οποίος μαζί με τη γυναίκα του μεγαλώνει τον ανήλικο μαύρο γιο (Εμάνουελ Λούις) ενός πρώην συμπαίκτη του που σκοτώθηκε. Τη γυναίκα του Κάρας στο «Webster» υποδύθηκε η καναδέζα ηθοποιός Σούζαν Κλαρκ που ήταν σύζυγος του Κάρας και στη ζωή.