Νέο μυθιστόρημα από τη Μαρία Τσαρούχα

Το «διαυγές κενό κεφάλι» είναι μέρος μιας μεγαλύτερης διαδικασίας, είναι μια χαραμάδα που ανοίγει στη ζωή της συγγραφέως. Μέσα από τη χαραμάδα διαφαίνεται η νόσος της οικογένειας και το βιβλίο είναι η ακτινογραφία των επιπτώσεων αυτής της νόσου, για την οποία κανένα μέλος της οικογένειας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί.

Το «Διαυγές Κενό Κεφάλι» είναι μέρος μιας μεγαλύτερης διαδικασίας, είναι μια χαραμάδα που ανοίγει στη ζωή της συγγραφέως. Μέσα από τη χαραμάδα διαφαίνεται η νόσος της οικογένειας και το βιβλίο είναι η ακτινογραφία των επιπτώσεων αυτής της νόσου, για την οποία κανένα μέλος της οικογένειας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί.
Τα λογοτεχνικά βιβλία έχουν αρχή μέση τέλος. Αυτό το βιβλίο όσες φορές και εάν γραφεί και διαβαστεί θα παραμείνει ένα βιβλίο ανολοκλήρωτο. Η συγγραφέας μέσα από γραφή φαινομενικά χωρίς δομή αναγνωρίζει το πόσο δύσκολο είναι για το κάθε μέλος της οικογένειας ξεχωριστά να ορίσει και να αναδείξει τη δύναμή του εφόσον από την αρχή της γέννησής του έχει υποστεί θραυσματοποίηση του εαυτού σε πολλά κομμάτια. Κάθε μέλος της οικογένειας είναι σαν ένα αρχαίο αγγείο που στην ανασκαφή βρέθηκαν μόνο κομμάτια του.
Σε αυτήν την ιστορία τα κομμάτια χρειάζονται φροντίδα και όχι το ολόκληρο. Το κεντρικό υποκείμενο, η μέλια, αναγνωρίζει τα θραύσματα που της έχουν διαμορφώσει τη φωνή της. Μια φωνή που σπάει σε κομμάτια και για να μπορέσει να ακουστεί δημιουργεί άλλα υποκείμενα, τον Χριστόφορο, τον x., την μαμά, τον μπαμπά, τον Μίλτο, τη Μία.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ηριδανός.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
H Μαρία Τσαρούχα σπούδασε κοινωνιολογία και είναι απόφοιτος της Αμερικανικής Ακαδημίας δραματικών τεχνών της Νέας Υόρκης. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Εχει δημιουργήσει τη δική της ομάδα Magic Room Theater όπου ανεβάζει μουσικοθεατρικά cabaret βασισμένα σε ιδέες της ίδιας. Εχει παρακολουθήσει επί τέσσερα χρόνια σεμινάρια δημιουργικής γραφής, λογοτεχνίας και θεωρία της φιλοσοφίας στο κέντρο δημιουργικής γραφής και επίλυσης συγκρούσεων της Χριστιάνας Λαμπρινίδη καθηγήτρια δημιουργικής γραφής στο Harvard Univercity. Σε ηλικία 13 ετών εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο «Πρώτα βήματα, Πρώτες σκέψεις» και επιβραβεύτηκε από τους έλληνες συγγραφείς Αντώνη Σαμαράκη και Κώστα Ταχτσή ως η μικρότερη ελληνίδα συγγραφέας.
Σήμερα βρίσκεται στη διαδικασία γραφής του τρίτου βιβλίου της, μια έρευνα φιλοσοφικής ιδιομορφίας και αναζήτησης όσο αφορά τους «κύκλους ζωής» του ανθρώπου, το σημείο που εφάπτεται η αρχή με το τέλος ενός κύκλου, ως συμβολισμός. Το σημείο που η ζωή εφάπτεται με τον θάνατο και μια πρόταση επίλυσης του φόβου αυτού
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Βιβλία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk