«Εμεινα χριστιανός, αγάπησα τους γκέι»

Ενας Χριστιανός πιστός της ευαγγελικής εκκλησίας, που ήταν φανατικά εναντίον των γκέι, πέρασε έναν χρόνο παριστάνοντας τον ομοφυλόφιλο για να δει αν οι πεποιθήσεις του είχαν βάση. Ο Τίμοθι Κούρεκ μεγάλωσε σε μια βαθιά συντηρητική χριστιανική κοινότητα στο Νάσβιλ του Τενεσί, και έμαθε, από μικρή ηλικία, να βλέπει τους γκέι σαν «βδελύγματα»

Ενας Χριστιανός πιστός της ευαγγελικής εκκλησίας, που ήταν φανατικά εναντίον των γκέι, πέρασε έναν χρόνο παριστάνοντας τον ομοφυλόφιλο για να δει αν οι πεποιθήσεις του είχαν βάση. Ο Τίμοθι Κούρεκ μεγάλωσε σε μια βαθιά συντηρητική χριστιανική κοινότητα στο Νάσβιλ του Τενεσί, και έμαθε, από μικρή ηλικία, να βλέπει τους γκέι σαν «βδελύγματα».
Αλλά όταν μία Χριστιανή φίλη του είπε ότι οι δικοί της την είχε κάνει πέρα αφότου ανακάλυψαν ότι είναι λεσβία, ο Κούρεκ αποφάσισε να παίξει τον ρόλο ενός ομοφυλόφιλου για να δει αν οι πεποιθήσεις του ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Ο 26χρονος αποκάλυψε τις δήθεν σεξουαλικές προτιμήσεις του στην συντηρητική μητέρα του, η οποία έγραψε στο ημερολόγιό της ότι θα προτιμούσε να πάθει καρκίνο παρά να έχει γκέι γιό, και έπιασε δουλειά σε ένα καφέ για γκέι.
Κάποιος ονόματι Σον – τον οποίον ο Κούρεκ περιγράφει σαν «μεγάλο μαύρο εύσωμο αρκούδο» – παρίστανε ότι ήταν ο φίλος του, και ο Κούρεκ άρχισε να συχνάζει σε διάφορα μπαρ.
Περιγράφοντας μια συνάντηση, στην αρχή, σε μια ντισκοτέκ για γκέι με κάποιον που του έδειχνε ανοιχτά το ενδιαφέρον του, είπε «Θέλω να κάνω εμετό. Χρειάζομαι ένα τσιγάρο. Θέλω να τον σπάσω στο ξύλο».
Αλλά σιγά σιγά άλλαξε γνώμη, ώσπου έγινε ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.
Ανακάλυψε, όπως λέει, ότι οι γκέι Χριστιανοί είναι «ακόμη πιο ευσεβείς από εμένα», ενώ η μητέρα του που μισούσε κάποτε τους ομοφυλοφίλους έγινε τελικά «σύμμαχος της κοινότητας των γκέι».
Οταν ένας περαστικός τον είπε «αδελφή» μια μέρα στον δρόμο, ο Κούρεκ εξοργίστηκε τόσο που χρειάστηκε να τον κρατήσουν για να μην χειροδικήσει.
Ο Κούρεκ τελικά «αποκαλύφθηκε» για δεύτερη φορά, ως ετεροφυλόφιλος Χριστιανός που είχε μια μυστική ζωή.
Αν και οι απόψεις του για την ομοφυλοφιλία άλλαξαν εντελώς, είπε ότι η εμπειρία ατσάλωσε την θρησκευτική του πίστη.
«Η μεγάλη πλειοψηφία των συντηρητικών Χριστιανών δεν είναι καθόλου ρατσιστές. Μόνο μια μειοψηφία, που κάνει πολύ θόρυβο, προσελκύει την προσοχή του κόσμου», λέει.
Ο Κούρεκ κατέγραψε τις εμπειρίες από τη ζωή του σαν γκέι στο βιβλίο «Ο Σταυρός στην Ντουλάπα», που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες στις ΗΠΑ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk