Εκατομμύρια θεατές για το άλμα του Φέλιξ Μπάουμγκάρτνερ

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν με αγωνία και θαυμασμό το θεαματικό άλμα του αυστριακού αλεξιπτωτιστή Φέλιξ Μπάουμγκάρτνερ ο οποίος έγινε ο πρώτος άνθρωπος που σπάει το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση. Το βίντεο του άλματος μεταδόθηκε με καθυστέρηση 20 δευτερολέπτων για να προλάβουν τα τηλεοπτικά δίκτυα να κόψουν τις εικόνες σε περίπτωση καταστροφής…

http://www.youtube.com/watch?v=8Oq2Xl7oiws
Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν με αγωνία και θαυμασμό το θεαματικό άλμα του αυστριακού αλεξιπτωτιστή Φέλιξ Μπάουμγκάρτνερ ο οποίος έγινε ο πρώτος άνθρωπος που σπάει το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση.
Το βίντεο του άλματος μεταδόθηκε με καθυστέρηση 20 δευτερολέπτων για να προλάβουν τα τηλεοπτικά δίκτυα να κόψουν τις εικόνες σε περίπτωση καταστροφής…
Περισσότεροι από επτά εκατομμύρια άνθρωποι το παρακολούθησαν μόνο από το You Tube, ενώ εκατομμύρια μηνύματα στάλθηκαν μέσω Facebook και Twitter.
Ειδικά στην Αυστρία, το επίτευγμα του Μπάουμγκάρτνερ έγινε δεχτό με υπερηφάνεια και ενθουσιασμό.
Ο αυστριακός πρόεδρος Χάιντς Φίσερ έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Σε συγχαίρω Φέλιξ Μπάουμγκάρτνερ για την τεράστια επιτυχία σου, για το θάρρος και την επιμονή σου που προκάλεσαν την προσοχή όλου του κόσμου».

Ο αρθρογράφος της τεχνολογικής ιστοσελίδας Gizmodo Χεσούς Ντιάζ έγραψε πως «έκλαψε» όταν είδε το επιτυχημένο τέλος του άλματος.

Ορισμένοι παρομοίασαν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το άλμα του αυστριακού αλεξιπτωτιστή με τα πρώτα βήματα του Νιλ Άρμστρονγκ στη Σελήνη.

Δείτε και τις εικόνες:

Τη στιγμή που ο Μπάουμγκάρτνερ πηδάει από την κάψουλα

Τη στιγμή που ο Μπάουμγκάρτνερ προσγειώνεται και πανηγυρίζει

Συνοπτικό βίντεο, όπως το μεταδίδει το ίδιο το πρόγραμμα Red Bull Stratos, στην ιστοσελίδα του ( http://www.redbullstratos.com/ ):Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος