Ενα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εφετινή ΑΕΚ στην προσπάθειά της να παρουσιαστεί αρκούντως ανταγωνιστική και να βάλει σε καλούπια το ατίθασο προφίλ των νεαρών ποδοσφαιριστών της, είναι αυτό της έλλειψης προσωπικοτήτων στα αποδυτήρια της. Η αδυναμία της διοίκησης να πείσει έναν εκ των Νίκου Λυμπερόπουλου ή Τραϊανού Δέλλα να παραμείνουν κοντά στην ΑΕΚ (είτε αγωνιζόμενοι για επιπλέον μία σεζόν, είτε λαμβάνοντας πόστα αρμόδια για την ομαλή ένταξη των πολλών νέων ποδοσφαιριστών στην καθημερινότητα μίας ομάδας με μεγάλες απαιτήσεις) ήταν το πρώτο κακό σημάδι.

Το δεύτερο εστάλη όταν οι Βαγγέλης Μόρας και Βαγγέλης Μάντζιος, ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν επιλεγεί από τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Θωμά Μαύρο προκειμένου να γίνουν οι μπροστάρηδες της νέας προσπάθειας, «κόπηκαν» για οικονομικούς λόγους από τον νυν διοικητικό ηγέτη της κιτρινόμαυρης εταιρείας κ. Ανδρέα Δημητρέλο ο οποίος έχοντας το αποκλειστικό δικαίωμα της υπογραφής, έκρινε τις δύο περιπτώσεις μη συμφέρουσες για την ΑΕΚ.

Υστερα από 6 αγώνες δίχως νίκη στο πρωτάθλημα, οι παραπάνω αποφάσεις αποδεικνύονται τουλάχιστον άστοχες. Η ΑΕΚ δεν διαθέτει εντός των αγωνιστικών χώρων ούτε έναν ποδοσφαιριστή με αποδεδειγμένα ηγετικά χαρίσματα και βασίζεται στην παλαιότητα ορισμένων ποδοσφαιριστών της (όπως οι Λαγός, Ρίκκα, Γκερέιρο, Κοντοές κλπ.) οι οποίοι ωστόσο ουδέποτε στις καριέρες τους είχαν διαδραματίσει τον ρόλο του «στρατηγού».

Τέτοιος ήταν πάντοτε στην καριέρα του ο διεθνής μέσος Κώστας Κατσουράνης, ποδοσφαιριστής ο οποίος μεγαλούργησε με τη φανέλα της ΑΕΚ την τετραετία 2002-2006 και ακολούθως διέγραψε σημαντική καριέρα στην πορτογαλική Μπενφίκα και στον Παναθηναϊκό στον οποίο ανήκει ως σήμερα. Ωστόσο το γεγονός ότι αποτελεί ξένο σώμα για τους Πράσινους κι ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις για τη λύση του συμβολαίου του με την νυν ομάδα του, κάνει τους ανθρώπους της Ενωσης να ονειρεύονται την επιστροφή του στην ΑΕΚ!

Οι Κιτρινόμαυροι έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν μόνο μία μεταγραφή (και αυτή θα πρέπει να είναι έλληνα ποδοσφαιριστή) τον ερχόμενο Ιανουάριο και ο 33χρονος πλέον Κατσούρ δεν θα μπορούσε πατά να αποτελεί την ορθότερη επιλογή για μία ομάδα που έχει απόλυτη ανάγκη από έναν καθοδηγητή εντός των αγωνιστικών χώρων.

Βέβαια βάσει των ισχυουσών οικονομικών συνθηκών εντός της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, μία τέτοια προσθήκη μόνο εύκολη δεν θα είναι, εκτός εάν προκύψει η εμπλοκή του εφοπλιστή κ. Δημήτρη Βιντιάδη για την οποία οι διοικούντες την Ενωση εκφράζουν ημέρα με την ημέρα όλο και μεγαλύτερη βεβαιότητα.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από την επιθυμία του Κατσουράνη να παραμείνει εντός των ελληνικών συνόρων, ενώ λέγεται ότι ενδιαφέρον μπορεί να προκύψει και από τον ΠΑΟΚ. Στην ΑΕΚ θέλουν να ελπίζουν ότι εφόσον μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, θα πειστεί να παίξει φορώντας τα κιτρινόμαυρα ως το ερχόμενο καλοκαίρι, όταν, αναλόγως και με την ιδιοκτησιακή κατάσταση της εταιρείας, θα γίνει εκ νέου συζήτηση για τη συνέχιση ή όχι της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Οι τελευταίες πληροφορίες του «Βήματος» κάνουν λόγο για επιθυμία του Κατσουράνη να παραμείνει στην Αθήνα και να βοηθήσει την ΑΕΚ στην πλέον δύσκολη καμπή της ιστορίας της, ωστόσο αυτά τα «θέλω» εύκολα ανατρέπονται όταν στη μέση μπαίνουν τα χρήματα. Πάντως αν ο διεθνής μέσος μείνει ελεύθερος και συμφωνήσει με την Ενωση, τότε θα ενταχθεί άμεσα στο δυναμικό της προκειμένου ο κ. Εβαλντ Λίνεν να δουλέψει μαζί του πάνω στον ρόλο που θα έχει στην ομάδα από τον ερχόμενο Ιανουάριο και μετά.