Ο Γ. Καμίνης θα διεκδικήσει ξανά τη Δημαρχία το 2014

Την υποψηφιότητά του στις δημοτικές εκλογές το 2014 ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, τονίζοντας ότι «αποτελεί καθήκον του» να είναι και πάλι υποψήφιος, διότι δεν έχει «ολοκληρώσει το έργο του».

Την υποψηφιότητά του στις δημοτικές εκλογές το 2014 ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, τονίζοντας ότι «αποτελεί καθήκον του» να είναι και πάλι υποψήφιος, διότι δεν έχει «ολοκληρώσει το έργο του».

Μιλώντας στον 98,4, ο κ. Καμίνης προανήγγειλε την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον Δήμο, ώστε να υπάρξει συνεργασία με την κυβέρνηση, για να δημιουργηθεί «ένα τόξο δημοκρατικών δυνάμεων απέναντι στη Χρυσή Αυγή». Αναφερόμενος στα επεισόδια που έχει προκαλέσει η οργάνωση και στις επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών, πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί το κράτος Δικαίου να μείνει απαθές απέναντι σ’ αυτή την ιστορία».

Σχετικά με το αίτημα παράδοσης των στοιχείων των βρεφών, νηπίων και παιδιών αλλοδαπών που φιλοξενούνται στους δημοτικούς σταθμούς του δήμου, απάντησε ότι «δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία διάκριση».

Ο δήμαρχος Αθηναίων δεν εμφανίστηκε αρνητικός σε σχέδιο ενδεχόμενης μεταφοράς της ευθύνης είσπραξης συγκεκριμένων φορολογικών εσόδων από τους δήμους. Οπως είπε, πρόκειται για ένα θέμα «που θεσμικά θα το έβλεπε θετικά, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να το δει κανείς πολιτικά». Δεν γνωρίζει -υπογράμμισε- αν είναι η κατάλληλη στιγμή για να πέσει ένα τέτοιο βάρος στους δήμους, δεδομένης της δραματικής περιστολής της κρατικής χρηματοδότησης. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί μεταξύ των δημάρχων, κατέληξε ο κ. Καμίνης.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, είπε ότι, σε πρόσφατη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του δήμου Άμστερνταμ, συζήτησε τους τρόπους με τους οποίους η πρωτεύουσα της Ολλανδίας αντιμετώπισε τα οικονομικά προβλήματα, τις δεκαετίες του ’80 και ’90.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk