Κύπρος: Ετοιμος να βγει στους δρόμους ο Χριστόφιας για… τις περικοπές

Ενας πρόεδρος, αρχηγός κράτους, προεδρεύων στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που ζήτησε την ένταξη της χώρας του στον Μηχανισμό Στήριξης, πρόκειται να κατέβει, κατά δήλωσή του, στους δρόμους για να διαδηλώσει εναντίον των περικοπώ

Ενας πρόεδρος, αρχηγός κράτους, προεδρεύων στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που ζήτησε την ένταξη της χώρας του στον Μηχανισμό Στήριξης, πρόκειται να κατέβει, κατά δήλωσή του, στους δρόμους για να διαδηλώσει εναντίον των περικοπών.

Ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας, θα γίνει «διαδηλωτής» για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως είπε, προκαλώντας την αντίδραση όλων των πολιτικών κομμάτων στην Κύπρο.
Το μνημόνιο στην Κύπρο δεν έχει ακόμα υπογραφεί, αλλά η κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε περικοπές, τις οποίες βεβαίως θα πρέπει πρώτα να εγκρίνει η τρόικα. Ο κ. Χριστόφιας σε ομιλία του, ανάφερε πως χωρίς τη συναίνεση των κομμάτων είναι πολύ δύσκολο «να προχωρήσουμε μπροστά» για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Κάλεσε μάλιστα τα πολιτικά κόμματα να επιδείξουν την ίδια υπευθυνότητα που επέδειξε και το συνδικαλιστικό κίνημα, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να βγει στους δρόμους μαζί με τους εργαζόμενους για να υπερασπιστεί θέσμια και κατακτήσεις των εργαζομένων όπως η Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) και ο 13ος μισθός.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του Φεβρουαρίου κ. Ν. Αναστασιάδης κάλεσε τον κ. Χριστόφια να σοβαρευτεί και να αφήσει τις ατάκες και τα συνθήματα. Παρόμοια δήλωση έκανε και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Καρογιάν.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk