Χαρτογιακάδες ή υπεύθυνοι κρατικοί λειτουργοί;

Χαρτογιακάδες ή υπεύθυνοι κρατικοί λειτουργοί; | tovima.gr

Έντονη έκπληξη προκάλεσε το γεγονός πως μεγάλες εταιρείες έκαναν μεταφορά της έδρας τους σε άλλα κράτη. Έκπληξη,διότι ήμασταν σε μια περίοδο που -υποτίθεται-είχαμε μπει σε καλό δρόμο ,σε μια περίοδο που οι Ευρωπαίοι κατανοούσαν τις προσπάθειες που κάναμε,σε μια περίοδο που είχαμε ανακτήσει τη χαμένη μας αξιοπιστία. Δηλαδή,είχε περάσει στην κοινή γνώμη πως τώρα θα αρχίσουν να γίνονται νέες επενδύσεις,να δημιουργούνται θέσεις εργασίας,να ξεκινάει ανάπτυξη.Ξαφνικά,όμως ανακοινώθηκαν οι αποχωρήσεις μεγάλων εταιρείων ,με ό,τι αυτό συνεπάγεται και πρακτικά και συμβολικά.

Το ερώτημα είναι τι έκαναν οι αρμόδιοι υπουργοί,γραμματείς,ειδικοί κρατικοί λειτουργοί για να αποτρέψουν αυτές τις αποχωρήσεις. Συζήτησαν με τους επικεφαλής αυτών των εταιρειών; Προσπάθησαν να τους αλλάξουν γνώμη; Τους έδωσαν κίνητρα για να παραμείνουν οι έδρες τους στην πατρίδα μας; Και αν ναι,γιατί αυτοί δεν επείσθησαν; Ερωτήματα που και πρέπει να απαντηθούν,αλλά και να δοθούν εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία ,για το αν κάνουν σωστά και σοβαρά τη δουλειά τους οι συγκεκριμένοι-αρμόδιοι- άνθρωποι ή αποτελούν,απλώς,κάποιους χαρτογιακάδες οι οποίοι βρέθηκαν ευκαιριακά σε υπεύθυνες θέσεις,απολαμβάνουν μεγάλων μισθών και προνομίων και απλώς ΄΄τρώνε΄΄χρόνο για τη δική τους εξασφάλιση αγνοώοντας ή αδιαφορώντας να κάνουν όσα τους επιτάσσει ο ρόλος τους για το κοινό καλό.

Ερωτήματα που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα ,διότι το απαξιωτικό κλίμα που ενισχύει τις ακραίες καταστάσεις και θα ενταθεί,αλλά και θα μας οδηγήσει σε εποχές που δεν διακρίνονται ούτε για τον πολιτισμό τους ,αλλά ούτε για τον ανθρωποκεντρισμό τους…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk