Τελειώνετε!

Μακραίνει επικίνδυνα το θρίλερ των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Παρά τη γενικότερη εντύπωση ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία

Τελειώνετε! | tovima.gr

Μακραίνει επικίνδυνα το θρίλερ των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Παρά τη γενικότερη εντύπωση ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία αυτή ακόμη να έλθει. Κοινή είναι η πεποίθηση ότι οι υπουργοί θέλουν να μεταφέρουν την ευθύνη των αποφάσεων στους πολιτικούς αρχηγούς και η τρόικα από την πλευρά της συζητεί μεν, αλλά δεν διαπραγματεύεται, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες πίεσης που έχει στη διάθεσή της.
Αυτή η κατάσταση προφανώς δεν είναι η καλύτερη. Επιτείνει την ανασφάλεια και διογκώνει τις αντιδράσεις.
Αν διατηρηθεί επί μακρόν, η συμφωνία υπονομεύεται εκ των πραγμάτων.
Οι αντοχές, τόσο της κοινωνίας, όσο και της πολιτικής, εξαντλούνται και η συνοχή της κυβέρνησης δοκιμάζεται από τις καθυστερήσεις και τις συνεχείς αναβολές.
Όσο περνά ο καιρός, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ο πολιτικός κίνδυνος αναδεικνύεται μέγας. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση έχει πολλούς λόγους να κλείσει το ταχύτερο τη συμφωνία.
Πολύ περισσότερο μάλιστα αν πράγματι πιστεύει ότι μια νέα συμφωνία με δανειστές και εταίρους θα ηρεμήσει την οικονομία, θα ελευθερώσει τους υποψήφιους επενδυτές και θα αναγεννήσει τις προσδοκίες για την οικονομία.
Αν ο κ. Σαμαράς και οι εταίροι του στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι η χώρα θα βρει έτσι καινούργια περπατησιά δεν έχουν παρά να επιταχύνουν και να κλείσουν τη διαπραγμάτευση.
Άλλωστε ήδη έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος του πολιτικού κόστους που αναλογεί στη νέα συμφωνία.
Ας το πάρουν απόφαση λοιπόν, να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα…
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk