Τα μάθατε τα νέα; «Χρυσή Aυγή» ή «μαύρη νύκτα»;

Κύριε διευθυντά, διαβάζοντας το άρθρο του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου σχετικά με τα έκτροπα στο θέατρο Χυτήριο

Τα μάθατε τα νέα; «Χρυσή Aυγή» ή «μαύρη νύκτα»; | tovima.gr
Κύριε διευθυντά.
Διαβάζοντας το άρθρο του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου σχετικά με τα έκτροπα στο θέατρο Χυτήριο (βλέπε www.romfea.gr) ενίοτε διαφώνησα με τις απόψεις που εκφράζει, υπάρχει όμως και ένα σημείο που θεωρώ ότι θα έπρεπε να διαβάσουν όλοι όσοι με σημαία τους την Ορθοδοξία εμπόδισαν τις παραστάσεις του έργου «Corpus Christi», και το οποίο σας παραθέτω αυτούσιο: «Aφησα τελευταία τη «Χρυσή Αυγή» που στην πραγματικότητα είναι «μαύρη νύκτα». Είναι θλιβερό ότι κάποιοι «χριστιανοί αγωνιστές» ταυτίστηκαν με το κόμμα για να υπερασπιστούν τον Χριστό. Τον Χριστό που η «Χρυσή Αυγή» τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα των προσφύγων, των μεταναστών, ακόμα και των παιδιών. Ξεχάσατε, αγαπητοί μου χριστιανοί, τον λόγο του Χριστού «εφόσον εποιήσατε, ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε;». Δεν είναι ο άνθρωπος εικόνα του Χριστού όποιος και εάν είναι; Δεν είναι ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας, ελάχιστος αδελφός του Χριστού; Δεν είναι ο «πλησίον» της Παραβολής του Καλού Σαμαρείτη; Σύμφωνα λοιπόν με τη χρυσαυγίτικη αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια, τότε θα ήταν «καλός». Κάθε εναγκαλισμός και χάιδεμα χριστιανού η πολύ περισσότερο ιερωμένου προς τη «Χρυσή Αυγή» δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης. Κανείς δεν μπορεί να παίζει «εν ου παικτοίς». Ο λόγος του Θεού έχει απόλυτο και αιώνιο κύρος. Είναι άλλο το θέμα των προσφύγων και των προβλημάτων που μια ανίκανη πολιτική ηγεσία άφησε να δημιουργηθούν και άλλο η απόλυτη αξία του ανθρώπινου προσώπου. Δεν θα ακυρώσουμε την αλήθεια του Θεού για να λύσουμε τα προβλήματά μας. Αντιθέτως τα προβλήματα δημιουργήθηκαν γιατί την αλήθεια του Θεού την αντικαταστήσαμε με την αλαζονεία μας και την επιπολαιότητά μας. Στώμεν λοιπόν καλώς! Στώμεν μετά φόβου! Η άκρη του κουβαριού είναι του Χριστού το θέλημα και όχι οι αυθαιρεσίες και οι εξυπνάδες των ανθρώπων!».
Μετά τιμής
Πανδώρα
ΥΓ.: Κατά τα άλλα, 21χρονος Ελληνας ο οποίος έμοιαζε αλλοδαπός λόγω της αιγυπτιακής του καταγωγής, έπεσε θύμα ομάδας ακροδεξιών που του επιτέθηκαν με αλυσίδες, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι.
* Ο άτυχος νέος υπέστη μερική τύφλωση στο αριστερό του μάτι. Η επίθεση σημειώθηκε στις 21.30 το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην πλατεία Αττικής.
* Λεπτομέρεια: παρά το γεγονός ότι υπήρχε κόσμος στην πλατεία, κανείς δεν παρενέβη.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk