ΒΗΜΑτοδότης: Ένας, ένας στο… χειρουργείο με τον Τόμσεν

Δεν προλαβαίνουν πια οι τροϊκανοί. Ούτε καν στα ραντεβού τους με τους υπουργούς είναι συνεπείς. Τους στήνουν επανειλημμένα

ΒΗΜΑτοδότης: Ένας, ένας  στο… χειρουργείο με τον Τόμσεν | tovima.gr
Δεν προλαβαίνουν πια οι τροϊκανοί. Ούτε καν στα ραντεβού τους με τους υπουργούς είναι συνεπείς. Τους στήνουν επανειλημμένα και ουδείς βεβαίως από την κυβέρνηση διαμαρτύρεται. Θέλετε ένα παράδειγμα; Χθες στις 6 το απόγευμα είχαν προγραμματισμένο ραντεβού στο υπουργείο Οικονομικών με την τρόικα ο υπουργός κ. Μανιτάκης (στη φωτογραφία αριστερά) και ο υφυπουργός κ. Βουλουδάκης. Ξέρετε, για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο. Ήταν, Εγγλέζοι, ακριβώς στην ώρα τους μόνον που όταν πήγαν στη συγκεκριμένη αίθουσα βρήκαν εκεί τους κκ. Λυκουρέντζο και Σαλμά να συνομιλούν με τους κ. Τόμσεν και την παρέα του.
***
Τι να κάνουν οι κκ. Μανιτάκης και Βουλουδάκης; Να φύγουν και να ξανάρθουν; Και πότε θα ξανάρθουν, σκέφτονταν, έως ότου τη λύση την έδωσε ο κ. Ι. Στουρνάρας που τους είπε «περάστε να περιμένετε στο γραφείο μου». Έτσι πήγαν στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών και συζητούσαν μαζί του έως ότου περάσει η ώρα. Και ξαφνικά τους ειδοποίησαν ότι «η τρόικα θα συναντηθεί μαζί τους στις 9 το βράδυ».
***
Έλα όμως που στις 7.45 μ.μ., οι κκ. Λυκουρέντζος και Σιαλμάς τελείωσαν με την τρόϊκα και εμφανίστηκε ο γνωστός τροϊκανός απεσταλμένος στο γραφείο του κ. Στουρνάρα και είπε στους αναμένοντες υπουργούς: « Είναι έτοιμη η τρόικα να σας δει τώρα. Ελάτε».Δεν προλαβαίνουν σας λέω οι τροϊκανοί να κλείνουν ραντεβού. Και είναι και εγκρατείς. Σταμάτησαν να δέχονται οτιδήποτε από τους υπουργούς. Μόνον νεράκι (εμφιαλωμένο) και καφέδες (σκέτους). Προχθές όμως στις ατέλειωτες διαπραγματεύσεις με τον υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση πείνασαν και ζήτησαν από ένα… μπριός.
***
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου (από την πίσω όμως πόρτα) πέρασε ο κ. Αδ. Γεωργιάδης (στη φωτογραφία αριστερά) και ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί ότι η επίσκεψή του στο πρωθυπουργικό μέγαρο είχε τη σημασία της. Βεβαίως δεν λέει ποιον συνάντησε και κυρίως τι συζήτησε. Εκείνο που έμαθα είναι ότι το τελευταίο διάστημα ο κ. Γεωργιάδης, καλεί συνεχώς βουλευτές της ΝΔ και τους παρουσιάζει σε εφοπλιστές. Δύο μάλιστα βουλευτές τους παρουσίασε στην Ένωση Εφοπλιστών. Ωσάν να είναι ο επί της Ναυτιλίας αρμόδιος υπουργός.
***
Ο κ. Γεωργιάδης έχει όμως αναλάβει ατύπως και άλλα καθήκοντα: Υπερασπιστής (τηλεοπτικώς) των αποφάσεων και των πράξεων της κυβέρνησης. Και αλίμονο εάν κανείς αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης Σαμαρά. Γίνεται ταύρος εν υαλοπωλείο. Όπως συνέβη τη Δευτέρα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή όταν η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη του ΠαΣοΚ επιχείρησε να αμφισβητήσει: «Να σηκωθείς και να φύγεις, να παραιτηθείς, εάν δεν σου αρέσει» της είπε, αφήνοντας την Θεοδώρα κόκαλο.
***
«Το μνημόνιο, ποιο μνημόνιο;», διερωτήθηκε ο κ. Αλ. Τσίπρας (στη φωτογραφία αριστερά), όταν σε τηλεοπτική του συνέντευξη ρωτήθηκε πως αυτό θα εφαρμοσθεί. Είπε μάλιστα ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση το μνημόνιο θα καταργηθεί. Όταν και όποτε δηλαδή ο κ. Τσίπρας αναλάβει να διαχειρίζεται τις τύχες αυτού του λαού. Όσο για την πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ, ο κ. Τσίπρας το χαρακτήρισε ως «ωραίο παραμύθι με ενδιαφέροντα δράκο». Το καλύτερο όμως σας το άφησα για το τέλος, με την επίθεση που εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ: «αν το 1821 είχαμε ΜΜΕ να εκβιάζουν για την επανάσταση, τότε οι οπλαρχηγοί θα μένανε χωρίς λαό», είπε.
***
Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος πήρε θέση για το αμφιλεγόμενο θεατρικό έργο Corpus Christi με σολομώντειο όμως τρόπο. Σε κείμενό του που αναρτήθηκε στο romfea.gr δεν χαρίζεται ούτε στους συντελεστές του έργου, αλλά ούτε στην Χρυσή Αυγή. Χαρακτηρίζει «θλιβερούς και φτηνούς» τους συντελεστές του Corpus Christi και το θεατρικό έργο «χυδαία μετριότητα». Την Χρυσή Αυγή την χαρακτηρίζει «μαύρη νύχτα», ενώ κάνει ειδική αναφορά στις ρατσιστικές επιθέσεις των χρυσαυγιτών κατά προσφύγων και μεταναστών «που είναι αντίθετες του Χριστιανισμού». Σημειώνει μάλιστα ότι είναι «θλιβερό κάποιοι αγωνιστές ταυτίστηκαν με την Χρυσή Αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό».
***
Ο σεβασμιότατος Σισανίου και Σιατίστης όμως δεν σταματά εδώ, λέγοντας ότι η Χρυσή Αυγή διώκει προσβάλλει και εξευτελίζει καθημερινά τον Χριστό και το πράττει στα πρόσωπα των μεταναστών. Με σκληρά λόγια αναφέρθηκε και για τους φανατικούς πιστούς, λέγοντας ότι αυτό που κατάφεραν με τις βιαιότητες ήταν να διαφημίσουν το έργο: «Ο Χριστός αποδοκιμάζει τη μέθοδό τους», γράφει συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης.
***
Νέο βιβλίο εκδίδει ο κ. Β. Πολύδωρας (στη φωτογραφία αριστερά) και αυτό καταγγελτικό. Αυτή τη φορά καταγγέλλει το δημόσιο χρέος! Ο τίτλος του βιβλίου είναι «πρώιμη καταγγελία του δημοσίου χρέους» και αναφέρεται στην εισήγηση που έκανε το 1999 επί του προϋπολογισμού, σημειώνοντας ότι πρώτος αυτός, μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου (τον οποίο μνημονεύει στο βιβλίο του) αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχουν τα δάνεια για να εξοφληθούν δάνεια: « Η αύξηση του δημοσίου χρέους αποτελεί δυναμίτιδα στα θεμέλια της εθνικής οικονομίας»,αναφέρει ο συγγραφέας, πρώην υπουργός.
***
Και όμως ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ι. Παναγόπουλος δεν διατηρεί και τις καλύτερες των σχέσεων με τον λεγόμενο αρχισυνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κ. Ν. Φωτόπουλο. Τον θεωρεί ότι αποκλίνει από την επίσημη γραμμή της ΠΑΣΚΕ, ότι συχνά οι θέσεις του θυμίζουν ακραίες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι όλοι αυτοί οι συνδικαλιστές που έχουν ακραίες θέσεις κάνουν ζημιά στον συνδικαλιστικό κίνημα. Ίσως όλα αυτά ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ να τα λέει ενόψει εκλογών στην ΓΣΕΕ, αλλά σίγουρα θα τα αναφέρει όλα στον Πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλο στη συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη. Προηγουμένως όμως ο κ. Παναγόπουλος θα γίνει δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ξέρετε γιατί; Επειδή θέλει να γίνει κάποια δήλωση από τον κ. Παπούλια για τα εργασιακά, για να παίξει παντού.
***
Τον κ. Βενιζέλο συνάντησε ήδη ο κ. Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος εμφανίζεται έξω φρενών με κάποιες διαρροές συντρόφων του ότι το «παίζει δελφίνος στο ΠαΣοΚ». Και πως διέρρευσε αυτό; Επειδή, λέει, πήγε σε συγκέντρωση- ομιλία του «αιώνιου αντάρτη» του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παναγιωτακόπουλου: «Ύστερες σκέψεις δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή», είπε σε συνεργάτη μου.
***
Ο (πρώην πασοκογενής) κ. Ι. Μιχελογιαννάκης (στη φωτογραφία αριστερά), της ΔΗΜΑΡ φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα πως βρίσκεται σ΄ έναν πολιτικό παροξυσμό εναντίον των μνημονίου. Και νά ‘ταν μονάχα αυτό; Πιστεύει ότι οι δηλώσεις του, οι προτάσεις του, η κριτική του και οι επιθέσεις του έναντι του μνημονίου είναι οι καλύτερες. Θέλετε ένα παράδειγμα. Έστειλε σε βουλευτές αλλά και σε δημοσιογράφους ένα SMS που έγραφε: «Θεωρώ πολύ σημαντικό για την κοινωνία τις σημερινές αλήθειες που λέω»!!
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk