Μεγάλο ενδιαφέρον για την πώληση της Βιομηχανίας Ζάχαρης

Περίπου δέκα υποψήφιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εξαγορά του 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που πωλει η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα. Ο εκκαθαριστής της τράπεζας λίγες ημέρες μετά την κήρυξη του πρώτου διαγωνισμού ως άγονου επανεκκίνησε τις διαδικασίες πώλησης και σήμερα έληξε η διορία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο σύμβουλο Eurοbank Equities

Περίπου δέκα υποψήφιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εξαγορά του 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που πωλει η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα. Ο εκκαθαριστής της τράπεζας λίγες ημέρες μετά την κήρυξη του πρώτου διαγωνισμού ως άγονου επανεκκίνησε τις διαδικασίες πώλησης και σήμερα έληξε η διορία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο σύμβουλο Eurοbank Equities.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των εταιρειών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον περιλαμβάνονται οι τρεις εταιρείες που είχαν υποβάλει δεσμευτικές προσφορές στον τελευταίο διαγωνισμό (η πολωνική Polski, η βουλγαρική Litex και η ελληνική νηματουργία Επίλεκτος), ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης αλλά και η μεγάλη γαλλική εταιρεία του κλάδου Cristal Union. Βεβαίως, και στον πρώτο διαγωνισμό στη φάση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος η συμμετοχή ήταν μεγάλη, αλλά όταν ήρθε η ώρα για τις δεσμευτικές προσφορές, μόνο τρεις κατέθεσαν φάκελο.
Μετά την αξιολόγηση από τον ειδικό εκκαθαριστή με τη βοήθεια του συμβούλου των στοιχείων που θα υποβληθούν, οι υποψήφιοι που θα προκριθούν στο επόμενο στάδιο: α) θα ενημερωθούν για τα επόμενα βήματα της διαδικασίας, β) θα λάβουν πρόσθετη πληροφόρηση για την εταιρεία και γ) θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σύντομης διάρκειας δικό τους έλεγχο πριν υποβάλλουν τη δεσμευτική τους προσφορά.
Ο όμιλος της ΕΒΖ εμφάνισε καθαρά κέρδη μετά από 7 χρόνια τη δωδεκάμηνη χρήση που έληξε στις 30/6/2012. Η διοίκηση ακολούθησε ευρύ πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και εκμεταλλευόμενη τις σταθερές τιμές της ζάχαρης κατάφερε να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους και να εμφανίσει θετικό πρόσημο ακόμη και στην τελική γραμμή των αποτελεσμάτων.
Αντιθέτως, ο κύκλος εργασιών του ομίλου (συμπεριλαμβανομένων των δύο θυγατρικών στη Σερβία) μειώθηκε κατά 10,5% στα 229 εκατ. ευρώ.
Το περιθώριο μεικτού κέρδους διαμορφώθηκε για τον όμιλο στο 22,24% έναντι 10,56% της περσινής χρήσης. Τα ebitda ανήλθαν στα 26,25 εκατ. ευρώ από 12,26 εκατ. ευρώ πέρσυ. Tα καθαρά αποτελέσματα του ομίλου μετά από φόρους έφτασαν τα 2,96 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 9,34 εκατ. ευρώ στις 30/6/2011.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk