Ευ. Μυτιληναίος: Οι ευρωπαϊκές πολιτικές διώχνουν τους επενδυτές

«Δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση αν η Ελλάδα δεν γυρίσει στην ανάπτυξη. Για να γυρίζουμε στην ανάπτυξη χρειάζεται να εισέλθουν κεφάλαια, αλλά τα επενδυτικά σχήματα «φεύγουν» από τη νότιο Ευρώπη λόγω του ρίσκου, το οποίο οφείλεται κυρίως στις ευρωπαϊκές πολιτικές».

«Δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση αν η Ελλάδα δεν γυρίσει στην ανάπτυξη. Για να γυρίζουμε στην ανάπτυξη χρειάζεται να εισέλθουν κεφάλαια, αλλά τα επενδυτικά σχήματα «φεύγουν» από τη νότιο Ευρώπη λόγω του ρίσκου, το οποίο οφείλεται κυρίως στις ευρωπαϊκές πολιτικές». Αυτό δήλωσε ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, επικεφαλής του φερώνυμου ομίλου σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο BBC World News.
«Αν η εποπτεία των Τραπεζών στην Ευρωζώνη «περάσει» στην ΕΚΤ, τότε μπορεί η ιδία η ΕΚΤ να παράσχει πανευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων όποτε και τα κεφάλαια θα ανακατανεμηθούν υπέρ του Νότου για να ξεκινήσει επιτέλους η ανάπτυξη», προσέθεσε ο κ. Μυτιληναίος.
Σχετικά με την αποχώρηση των εταιρειών όπως η Coca-Cola και η ΦΑΓΕ, ο κ. Μυτιληναίος επεσήμανε ότι είναι αρνητική μόνο ως προς τη σημειολογία της. «Το βασικό είναι ότι οι μεγάλες αυτές εταιρείες κρατάνε την παραγωγή τους στην χώρα. Μετακινούν την έδρα τους για λόγους που έχουν να κάνουν κυρίως με την προσέλκυση χρηματοδότησης, πρόβλημα που έχουν όλες οι Ελληνικές εταιρείες ανεξαρτήτως μεγέθους» τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό, είναι ότι στην Ελλάδα ζούμε μια «ήσυχη» επανάσταση, η οποία αφορά στον τρόπο που η κοινωνία αλλάζει και προσαρμόζεται στα νέα οικονομικά δεδομένα, έχοντας πλέον ξεπεράσει τη λογική του υπερκαταναλωτισμού και του σπάταλου lifestyle του παρελθόντος, το οποίο τροφοδοτούταν επί σειρά ετών από τα τεχνητά πολύ χαμηλά επιτόκια.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk