Έντονη είναι η φημολογία που θέλει την Πενέλοπε Κρουζ να αναλαμβάνει τον ρόλο της Πατρίτσια Ρετζιάνι, της γυναίκας που οργάνωσε την δολοφονία του Μαουρίτσιο Γκούτσι, σε ταινία που θα σκηνοθετήσει η Τζόρνταν Σκοτ, κόρη του γνωστού σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτόν τον καιρό η Ισπανίδα ηθοποιός συνεργάζεται με τον τελευταίο στην ταινία «The Counselor».

Η Ρετζιάνι, γνωστή για την περίφημη ατάκα της «προτιμώ να κλαίω μέσα σε μια Rolls Royce παρά να είμαι χαρούμενη πάνω σ’ ένα ποδήλατο», φυλακίστηκε το 1998 διότι ήταν ο εγκέφαλος της δολοφονίας του πρώην συζύγου της και ιδιοκτήτη του διάσημου ιταλικού οίκου μόδας Gucci, Μαουρίτσιο Γκούτσι.

Συνεργάστηκε με ένα μέντιουμ από τη Νάπολη κι ένα αχθοφόρο ξενοδοχείου για να δολοφονήσει τον τελευταίο κληρονόμο της αυτοκρατορίας Gucci τέσσερα χρόνια μετά το επίσημό τους διαζύγιο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας που ακολούθησε ο Τύπος την αποκαλούσε «Η Μαύρη Χήρα».

Η κ. Ρετζίανι, η οποία εκτίει ποινή 29 ετών στη φυλακή, είχε την ευκαιρία να είναι ελεύθερη υπό αναστολή με έναν όρο: να δουλέψει. Η απάντησή της ήταν η εξής: «Δεν δούλεψα ποτέ στη ζωή μου και δεν σκοπεύω να το κάνω τώρα»…