Μωροί στο Χυτήριο

Η εδραίωση της Χρυσής Αυγής μέσα στη δημοκρατία μας, όχι μόνο σχετίζεται με την οικονομική κατάρρευση της χώρας, αλλά και ενδυναμώνεται και τροφοδοτείται από τις συνακόλουθες πολιτικές, κοινωνικές και ηθικές ατασθαλίες μας. Οσο συνεχίζεται η πολιτική και κοινωνική αποσύνθεση, τόσο ο χρυσαυγίτικος καρκίνος θα μας κατατρώει.

Μωροί στο Χυτήριο | tovima.gr
Η εδραίωση της Χρυσής Αυγής μέσα στη δημοκρατία μας, όχι μόνο σχετίζεται με την οικονομική κατάρρευση της χώρας, αλλά και ενδυναμώνεται και τροφοδοτείται από τις συνακόλουθες πολιτικές, κοινωνικές και ηθικές ατασθαλίες μας. Οσο συνεχίζεται η πολιτική και κοινωνική αποσύνθεση, τόσο ο χρυσαυγίτικος καρκίνος θα μας κατατρώει. Οσο περνά ο καιρός τόσο το επίσημο κράτος (πολιτικοί, δικαστικοί κ.λπ.) φαίνεται να ενδίδουν περισσότερο στις νεοναζιστικές κραυγές (με άλλοθι τη δημοκρατική διαδικασία) και λιγότερο να νοιάζονται για τα προβλήματα του τόπου. Είναι τόσο ραγδαία και τόσο επιθετική αυτή η προσβολή (η λέξη, με τη διπλή σημασία της) ώστε να χάνονται τελικά οι στόχοι μιας εθνικής παλιγγενεσίας. Το τέρας δεν έχει απλώς γεννηθεί, αυξάνεται συνεχώς από τις σάρκες μας και μάλιστα με την ανοχή μας. Ποιες ενοχές, ποια ένοχα αισθήματα μας κυβερνούν τελικά;
Δεν έχουμε αντιληφθεί τη σοβαρότητα αυτού του φαινομένου. Δεν έχουμε ακόμη καταλάβει τι πράγματι συμβαίνει. Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί στεκόμαστε μπροστά στο Χυτήριο της ΧΑ και βλέπουμε αδιάφοροι, «ασυνείδητοι, ήσυχοι και ευτυχείς» (και χαιρέκακα, κάποτε) να καίγονται, μέσα σε ψαλμωδίες, ύβρεις και εξορκισμούς, ξένα μωρά, αλλόγλωσσοι και πάσης φύσεως «αιρετικοί». Και να φουντώνει έτσι η πυρά που θα μας καταπιεί όλους.
Ο κ. Γιώργης Γιατρομανωλάκης είναι καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας και συγγραφέας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk