Βοηθός του κ. Λεονάρντο Ζαρντίμ τοποθετήθηκε το πρωί της Παρασκευής (12/10) ο Αντώνης Νικοπολίδης. «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την ένταξη του Αντώνη Νικοπολίδη στο τεχνικό τιμ της ομάδας. Ο Αντώνης Νικοπολίδης αναλαμβάνει καθήκοντα βοηθού προπονητή» ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.
Η πρόσληψη του πρώην τερματοφύλακα των Ερυθρολεύκων στο τεχνικό τιμ των πρωταθλητών Ελλάδας έγινε πέντε μέρες μετά τις αποδοκιμασίες των οπαδών για την εμφάνιση της ομάδας στον εντός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και προφανώς έχει να κάνει με την κατάσταση που επικρατεί στα αποδυτήρια. Ο Νικοπολίδης είχε διατελέσει επί σειρά ετών αρχηγός του Ολυμπιακού και επί των ημερών του οι σχέσεις προπονητή, παικτών και διοίκησης ήταν οι καλύτερες δυνατές.
Εξάλλου επανειλημμένα έχουν εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς και ο γενικός αρχηγός της ομάδας κ. Σάββας Θεοδωρίδης. Επιπλέον ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας έχει συνυπάρξει στις εγκαταστάσεις του Ρέντη με αρκετούς από τους παλαιούς παίκτες των Ερυθρολεύκων και η διοίκηση του Ολυμπιακού ενδεχομένως εκτιμάει ότι μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του κλίματος στην ομάδα φέρνοντας πιο κοντά τους ποδοσφαιριστές με τον κ. Ζαρντίμ και τους πορτογάλους βοηθούς του οι οποίοι επί του παρόντος δείχνουν να είναι εκτός ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας.
Ο Νικοπολίδης κρέμασε τη φανέλα του στα αποδυτήρια του Ρέντη το καλοκαίρι του 2011 και έκτοτε δεν έκρυβε την επιθυμία του να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό από άλλο πόστο. Εχει μάλιστα ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να αποκτήσει δίπλωμα προπονητή από τις σχολές της ΕΠΟ.