Ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας ο δήμαρχος Πεντέλης

Δεύτερη, μέσα σε έξι μήνες, επιστολή, στέλνει προς τους αρμοδίους ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ζητώντας να ληφθούν μέτρα ενάντια στις εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Θέτει αίτημα να νομοθετηθεί τροποποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου αδειοδότησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ώστε να προβλέπεται θετική άποψη του δημοτικού συμβουλίου του κάθε δήμου.

Δεύτερη επιστολή, μέσα σε έξι μήνες, στέλνει προς τους αρμοδίους ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ζητώντας να ληφθούν μέτρα ενάντια στις εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Αιχμή του δόρατος και στις δυο επιστολές αποτελεί το αίτημα να νομοθετηθεί τροποποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου αδειοδότησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ώστε να προβλέπεται θετική άποψη του δημοτικού συμβουλίου του κάθε δήμου.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Πεντέλης επισημαίνει ότι «οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας αποτελούν για το Δήμο Πεντέλης συνεχές και καθημερινό πρόβλημα και μια διελκυστίνδα μεταξύ των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που προσπαθούν να προωθήσουν τη τοποθέτησή τους και το σύνολο των κατοίκων που αντιστέκονται σε αυτή τη προσπάθεια».

«Επειδή η επικοινωνία και η υγεία αφορούν τους πολίτες-κατοίκους του Δήμου μας, οι όποιες αποφάσεις πρέπει να μη λαμβάνονται για αυτούς χωρίς αυτούς, αλλά σε πλήρη συμφωνία με τη βούλησή τους, που προφανώς εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης για τη ζώνη ευθύνης μας» σημειώνει και ζητεί να μην εκδίδονται εγκρίσεις εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας στη ζώνη ευθύνης του Δήμου Πεντέλης, εάν προηγουμένως δεν υπάρχει θετική εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η επιστολή απευθύνεται στους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, τον γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ. Καλογερόπουλο, τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό, την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Στην προηγούμενη επιστολή του, που απευθυνόταν προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και κοινοποιούσε στην Περιφέρεια Αττικής, τους προέδρους ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ, ζητούσε ειδικά από τον περιφερειάρχη Αττικής να τροποποιήσει το θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης, ώστε να προβλέπονται τελεσίδικες αρμοδιότητες στους ΟΤΑ Α’ βαθμού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία