Βίκτορ Όρμπαν: Δύσκολο να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη

Την άποψη ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι δύσκολη και ότι η χώρα δεν θα τα καταφέρει εξέφρασε μιλώντας στην εφημερίδα «Welt» o πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν

Την άποψη ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι δύσκολη και ότι η χώρα δεν θα τα καταφέρει εξέφρασε μιλώντας στην εφημερίδα «Welt» o πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν.

Η εφημερίδα επισημαίνει αρχικά το χαρακτηρισμό που απέδωσε ο Βίκτορ Όρμπαν στο ευρώ κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο ως «προοπτική» για τη χώρα του, αποκλείοντας ωστόσο προς το παρόν μια είσοδο της Ουγγαρίας στο ευρώ, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Χαρακτηριστική είναι δε η επισήμανσή του ούγγρου πρωθυπουργού ότι «όποιος μπήκε απροετοίμαστος στο ευρώ έβλαψε τον ίδιο του τον εαυτό και συμπαρέσυρε και τους άλλους, αυτό δεν είναι δίκαιο».

Στο δημοσίευμα αναφορά γίνεται στη συζήτηση στην οποία συμμετείχε ο κ.Όρμπαν στον εκδοτικό οίκο Axel-Springer-Haus, λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση του με τη γερμανίδα καγκελάριο.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στο πλαίσιο της συζήτησης «ο Όρμπαν εξέφρασε μεγάλες αμφιβολίες για το αν θα μπορούσε η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της νομισματικής ένωσης».

«Χωρίς μεταρρυθμίσεις μεγάλης έκτασης η Ελλάδα δε θα μπορέσει σε καμία περίπτωση να παραμείνει στην Ευρωζώνη», είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε ότι «Κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό».

Η εφημερίδα θέτει το ερώτημα «αν η Ελλάδα θα βρει την πολιτική θέληση να αποφασίσει να ακολουθήσει αυτό το δρόμο», λαμβάνοντας υπόψη του τις εμπειρίες των δύο τελευταίων ετών. «Η χώρα δεν πρέπει να εκδιωχθεί επισήμως από τα άλλα κράτη-μέλη από την Ευρωζώνη, κάτι που σύμφωνα με το καταστατικό της ευρωζώνης δεν είναι και εφικτό. Στο τέλος όμως θα πρέπει να αποφασιστεί πιθανότατα να επιτραπεί στους Έλληνες να φύγουν, όταν οι ίδιοι είναι της άποψης ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση τους καλύτερα εκτός της ευρωζώνης. Μία έξοδος θα ήταν μόνο ένα ακόμα ζήτημα πολιτικής διαχείρισης», πιστεύει ο ούγγρος πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk