Από το καλό σενάριο στο μείζον πρόβλημα

Το βασικό σενάριο της χώρας προβλέπει ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει θετική κατάληξη

Από το καλό σενάριο στο μείζον πρόβλημα | tovima.gr
Το βασικό σενάριο της χώρας προβλέπει ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου. Και μαζί μέχρι τότε θα έχει προωθηθεί το μεγαλύτερο μέρος των προαπαιτούμενων που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Παπαδήμου και παρέμεναν ανεκπλήρωτα όλους τους προηγούμενους μήνες.

Τα μέτρα έστω μετά κόπων και πολλών βασάνων θα ψηφισθούν από τη Βουλή και αυτό θα βοηθήσει ώστε να βρεθούν ενδιάμεσοι τρόποι ελάφρυνσης του βάρους του χρέους, ώστε να μπορεί να καταστεί βιώσιμο το 2020. Στον βαθμό που επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, η μεγάλη δόση των 31,5 δισ. ευρώ θα δοθεί εντός του Νοεμβρίου και η χώρα θα μπορέσει κάπως να ηρεμήσει.

Από εκεί και πέρα, το τι θα γίνει, είναι θέμα εφαρμογής και πλαισίωσης των σκληρών μέτρων με αναπτυξιακά αντίμετρα. Και το μεγαλύτερο εμπόδιο για όλα αυτά πηγάζει από το γενικότερο πολιτικό κλίμα και την επικρατούσα πολιτική κουλτούρα, η οποία κατά βάση αποδεικνύεται θορυβώδης και αναποτελεσματική.

Ίσως στην παρούσα φάση τα επικρατούντα στην πολιτική να συνθέτουν το σημαντικότερο διαρθρωτικό πρόβλημα της χώρας, χωρίς την επίλυση του οποίου προκοπή δεν πρόκειται να δούμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες