Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία «είναι εδώ» και στηρίζει την ελληνική οικονομία

Την πρόθεση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και να επενδύει στη χώρα, επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ζ. Μηνάς.

Την πρόθεση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και να επενδύει στη χώρα, επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ζ. Μηνάς.

Μιλώντας στο πλαίσιο παρουσίασης της τρίτης έκθεσης Αειφορίας 2010-2011, ο ίδιος είπε ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στηρίζει την ελληνική οικονομία δημιουργώντας προστιθέμενη αξία.

Οπως αναφέρθηκε, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, για μισό αιώνα «είναι εδώ», οικοδομώντας ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης με τον έλληνα καταναλωτή, παρέχοντας ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες, δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης, πραγματοποιώντας σημαντικές επενδύσεις, υλοποιώντας προγράμματα ανταπόδοσης στην κοινωνία και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οργιο φημών για αποχωρήσεις

Το τελευταίο διάστημα η ελληνική αγορά κατακλύζεται από φήμες περί αποχώρησης επιχειρήσεων από τη χώρα, έπειτα από τις αποφάσεις κορυφαίων ελληνικών επιχειρήσεων να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό.

Οι αποφάσεις της Coca-Cola 3E και της ΦΑΓΕ να μεταφέρουν την έδρα τους σε Ελβετία και Λουξεμβούργο αντίστοιχα ενέτειναν αυτή τη φημολογία.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν ισχυρή διεθνή παρουσία και πραγματοποιούν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους στις ξένες αγορές, αλλάζουν έδρα κυρίως για λόγους που σχετίζονται με τη ρευστότητα τους.

Με έδρα την Ελλάδα, αδυνατούν να λάβουν φθηνά δάνεια από τις ξένες τράπεζες, οι οποίες συνυπολογίζουν το «ελληνικό ρίσκο», δηλαδή τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ και την άτακτη χρεοκοπία.

Μολονότι τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μία σημαντική αλλαγή, τουλάχιστον στη φρασεολογία των ευρωπαίων ηγετών για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ, ωστόσο μεγάλες επιχειρήσεις (όχι μόνο ελληνικές, αλλά και ξένες, όπως για παράδειγμα οι γαλλικές τράπεζες) αποφασίζουν να φύγουν, προφανώς εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν σημαντικά περιθώρια κερδών τα επόμενα έτη και τροφοδοτώντας παράλληλα σενάρια περί επικείμενης χρεοκοπίας.

Επιπλέον, αντικειμενικά υπονομεύεται η προσπάθεια για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα, καθώς -σχεδόν- κανένας δεν θα επενδύσει σε μία χώρα από την οποία φεύγουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk