Σάλος από την ενέργεια Στυλιανίδη να «υιοθετήσει» τις προγραφές της Χρυσής Αυγής

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη να ζητήσει από τους δήμους στοιχεία για τον αριθμό των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων που εξυπηρετούνται στους βρεφονηπιακού σταθμούς, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για να απαντήσει σε σχετική ερώτηση βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη να ζητήσει από τους δήμους στοιχεία για τον αριθμό των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων που εξυπηρετούνται στους βρεφονηπιακού σταθμούς, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για να απαντήσει σε σχετική ερώτηση βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Δήμοι, όπως ο δήμος Ιεράπετρας Κρήτης, αποφάσισαν να μην στείλουν στοιχεία, ενώ κοινωνικές οργανώσεις κατηγορούν τον κ. Στυλιανίδη ότι «μετατρέπει τη αποκεντρωμένη διοίκηση σε συμπληρωματικό βραχίονα των Ταγμάτων εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που απροκάλυπτα είχαν προαναγγείλει εφόδους σε παιδικούς σταθμούς για να πετάξουν έξω τα παιδιά των μεταναστών».
Το υπουργείο Εσωτερικών σε μία προσπάθεια να ρίξει τους τόνους και να κατευνάσει τις αντιδράσεις εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι «ζητήθηκε από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να αποτυπωθεί στατιστικά, και μόνο, το ποσοστό Ελλήνων και αλλοδαπών και στα υπόλοιπα παιδιά που φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για λόγους ενημέρωσης της Εθνικής Αντιπροσωπείας».
Ολόκληρη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών έχει ως εξής:
«Ήδη από τις 4 Οκτωβρίου έχει απαντήσει στη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, προκαλώντας τις αντιδράσεις της Χρυσής Αυγής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ξεκαθάρισε:

1.Η ιθαγένεια δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη χώρα, μια ανοιχτή δημοκρατία.

2.Με βάση το εφαρμοζόμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα,
στατιστικά, τα παιδιά που συμμετέχουν είναι κατά 96% Έλληνες πολίτες, 2% πολίτες της Ε.Ε. και 2% πολίτες άλλων χωρών.

3.Ζητήθηκε από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να αποτυπωθεί στατιστικά, και μόνο, το ποσοστό Ελλήνων και αλλοδαπών και στα υπόλοιπα παιδιά που φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για λόγους ενημέρωσης της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

Σε καμία περίπτωση όμως, όπως τόνισε ο Υπουργός δε ζητήθηκαν ούτε πρόκειται να ζητηθούν τα στοιχεία των παιδιών αυτών παρά μόνο το ποσοστό Ελλήνων, ευρωπαίων και υπηκόων τρίτων χωρών.

Κατά τη συνεδρίαση, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε ότι «Έλληνες είναι οι μετέχοντες της ελληνικής παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού» όπως έλεγε ο Ισοκράτης.
Επιπρόσθετα, ο Υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον αξιακό μας κώδικα για λόγους σκοπιμότητας ή ψηφοθηρίας. Είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε το θετικό πρόσωπο της Ελλάδας ακόμα και σε αυτά τα παιδιά, που τυχαίνει να είναι παιδιά παράνομων μεταναστών. Όταν το υπόλοιπο σύστημα λειτουργεί και αξιοποιεί σωστά ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους για να καλύψει με πληρότητα τα παιδιά Ελλήνων πολιτών, νομίζω ότι το να βγάλουμε και μια άλλη πτυχή στο πρόσωπο της Ελλάδας προς τα έξω ωφελεί την εθνική προσπάθεια δεν τη βλάπτει». Αυτή του η αποστροφή προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε και στα πρακτικά της 4ης Οκτωβρίου της Βουλής».

«Κανένα αίτημα» όσον αφορά τους παιδικούς σταθμούς από υπουργείο Εσωτερικών λένε οι δήμοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Επιφυλάξεις εκφράζουν κυρίως οι μεγάλοι δήμοι της χώρας σε σχέση με το αίτημα που φέρεται να απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και με το οποίο ζητά την απογραφή αλλοδαπών και Ελλήνων βρεφών και νηπίων που φοιτούν στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς ανά την επικράτεια.

Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις με τη σειρά τους, όπως όφειλαν, απεθύνθηκαν προς τους δήμους της…χωρικής τους αρμοδιότητας, ζητώντας τους στοιχεία, τα οποία ωστόσο πολλοί δήμαρχοι αρνήθηκαν να αποστείλουν.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Δήμο Αθηναίων, το προηγούμενο διάστημα είχε προηγηθεί ανάλογο αίτημα βουλευτή της Χρυσής Αυγής προς τον Δήμο, το οποίο είχε απορριφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς κρίθηκε ότι δε θα ήταν δυνατόν να δοθούν στη δημοσιότητα ονόματα παιδιών για λόγους προσωπικών δεδομένων, αλλά και πως όλες οι εγγραφές στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς τηρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Παρόμοια ήταν και η αντίδραση από το Δήμο Θεσσαλονίκης όπου επίσης υπήρξε παρόμοιο αίτημα. Σύμφωνα με την διοίκηση του Δήμου δεν πρόκειται να υπάρξει απάντηση. Κανένα αίτημα δεν έχει υποβληθεί ως τώρα στο Δήμο Περιστερίου.

Επισημαίνεται πως είχε προηγηθεί η αντίδραση του Δήμου Ιεράπετρας ο οποίος αρνήθηκε να στείλει παρόμοια στοιχεία σε αίτημα που προήλθε από τον Αποκεντρωμένη Διοίκηση.


Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk