Εκλογές με ηλεκτρονική ψήφο στο ΤΕΙ Πειραιά

Το ΤΕΙ Πειραιά είναι τελικά το πρώτο Ιδρυμα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας στο οποίο θα εφαρμοστεί η μέθοδος της «ηλεκτρονικής» ψήφου για την εκλογή του νέου Συμβουλίου Διοίκησης του.

Το ΤΕΙ Πειραιά είναι τελικά το πρώτο Ιδρυμα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας στο οποίο θα εφαρμοστεί η μέθοδος της «ηλεκτρονικής» ψήφου για την εκλογή του νέου Συμβουλίου Διοίκησης του.
Μετά και τη δεύτερη αναβολή της εκλογικής διαδικασίας την Πέμπτη για τη εκλογή των πρώτων εσωτερικών μελών του Συμβουλίου λόγω κατάληψης των κτιρίων του Ιδρύματος από φοιτητές, η διοίκηση του ΤΕΙ προκήρυξε ξανά τις εκλογές για τις 22 Οκτωβρίου. Αυτή τη φορά ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν με τη μέθοδο της «ηλεκτρονικής ψήφου».
Στον χώρο των πανεπιστημίων ήδη αναβλήθηκε μια φορά η εκλογική διαδικασία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο όπου πιθανολογείται ότι θα είναι και το πρώτο που θα κάνει εκλογές, καθώς εάν αναβληθεί μια ακόμη φορά η διαδικασία, η διοίκηση του έχει τη επιλογή πλέον της επιστολικής η ηλεκτρονικής ψήφου. Πάντως όπως έλεγαν στο «Βήμα» πανεπιστημιακοί, η μέθοδος της επιστολικής ψήφου ενέχει κινδύνους να διακοπεί και πάλι η διαδικασία ή να γίνουν φθορές η κλοπές ψηφοδελτίων στους χώρους όπου θα φυλάσσονται οι επιστολές, ενώ αντιθέτως η «ηλεκτρονική» ψήφος είναι πιο… ασφαλής.

Ποιοι κατέθεσαν υποψηφιότητες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Επισήμως η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων στο Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών (που παρουσιάζει αυτή την στιγμή και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης) λήγει αύριο Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου. Οι εκλογές στο Ιδρυμα έχουν προγραμματιστεί για τις 22 του μήνα και θα πραγματοποιηθούν τελικά σε αίθουσα του Ιδρύματος στην οδό Ιπποκράτους.
Επειτα από έντονη συζήτηση (οι πολέμιοι του νόμου όπως είναι γνωστό είναι πολλοί) αποφασίστηκε σε σημερινή συνεδρίαση των μελών μιας εκ των κραταιών Σχολών του Ιδρύματος, της Φιλοσοφικής Σχολής, να μην συμμετάσχει τελικά κανένας υποψήφιος από τους καθηγητές της στην εκλογική διαδικασία.
Κατά τα άλλα, και όπως έχει ήδη γράψει το «Βήμα», υποψηφιότητες κατέθεσαν επίσημα εκπρόσωποι από την Φυσικομαθηματική Σχολή, την Ιατρική Σχολή, αλλά και τη Θεολογική. Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος που είναι και αναπληρωτής καθηγητής στη Θεολογική Σχολή κατέθεσε την υποψηφιότητα του για εκλογή στο Συμβούλιο. Την ψήφο των συναδέλφων τους θα διεκδικήσουν, έχοντας ήδη δοκιμαστεί σε θέσεις διοίκησης, ο νυν αντιπρύτανης του Ιδρύματος κ. Θωμάς Σφηκόπουλος από το Μαθηματικό τμήμα, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Θάνος Δημόπουλος αλλά και ο πρώην αντιπρύτανης του Ιδρύματος κ. Γιώργος Κρεατσάς. Από την Ιατρική Σχολή κατέθεσε υποψηφιότητα και ο κ. Ευστράτιος Πατσούρης, αλλά ο νόμος θέτει τον περιορισμό για την εκλογή μόνο δυο εκπροσώπων από κάθε Σχολή στα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης.
Υποψηφιότητα κατέθεσαν ακόμη και η κυρία Βάσω Κιντή, αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης, ο κ. Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, Κοσμήτορας της Φυσικομαθηματικής Σχολής, αλλά και ο κ. Φώτης Δημητρακόπουλος του τμήματος Σλαβικών Σπουδών.
Θα ακολουθήσουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο όπου η πρώτη εκλογική διαδικασία έχει προσδιοριστεί για τις 17 Οκτωβρίου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk