Διαφωνούν οι φαρμακοποιοί για το κέρδος στα ακριβά σκευάσματα

Με τη νέα αγορανομική διάταξη για την τιμολόγηση των φαρμάκων «το όφελος για τα ασφαλιστικά ταμεία θα ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ» δήλωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς

Με τη νέα αγορανομική διάταξη για την τιμολόγηση των φαρμάκων «το όφελος για τα ασφαλιστικά ταμεία θα ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ» δήλωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Με τη νέα διάταξη για το δελτίο τιμών των φαρμάκων, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, θα μπορούν και πάλι να χορηγούνται τα «ακριβά» σκευάσματα από τα φαρμακεία. Αυτό, όμως, βρίσκει αντίθετους τους φαρμακοποιούς, καθώς για τα ακριβά φάρμακα με χονδρική τιμή άνω των 200 ευρώ δεν θα έχουν ποσοστό αλλά συγκεκριμένο ποσό κέρδους, το οποίο ανέρχεται στα 30 ευρώ.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θεωρεί ότι η διακίνηση αυτών των φαρμάκων είναι ζημιογόνος για τον φαρμακοποιό, αφού, το κέρδος των 30 ευρώ δεν καλύπτει ούτε τη φορολογία και δηλώνει ότι οι φαρμακοποιοί δεν πρόκειται να το αποδεχτούν.

Για τα υπόλοιπα άρθρα της διάταξης, ο Σύλλογος δηλώνει ικανοποιημένος, καθώς, όπως αναφέρει, υλοποιείται η μόνιμη διεκδίκηση του κλάδου για δίμηνη, τουλάχιστον, πίστωση που θα τους δίδεται από τη φαρμακοβιομηχανία, και η οποία μπορεί να φτάσει έως τους τρεις μήνες.

Επίσης, θεωρούν κατάκτηση το γεγονός ότι επανέρχεται η δυνατότητα πρόσθετης έκπτωσης έως 5% από τη βιομηχανία προς τις αποθήκες και τα φαρμακεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk