Οι «Νοτάριοι» και το Ασφαλιστικό

Οι «Νοτάριοι» και το Ασφαλιστικό | tovima.gr

«Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν». Η λόγια αυτή έκφραση ταιριάζει απόλυτα με την προσπάθεια της εξακρίβωσης και αποκάλυψης των «τρωκτικών» των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο φίλεργος κατά τα φαινόμενα κ. Βρούτσης, επιθυμών τα μάλα να συμβάλει, ως φαίνεται, στην ενίσχυση του εισοδήματος των συμβολαιογράφων, ύστερα και από την πτώση στην αγορά ακινήτων, τους «επιστρατεύει» προκειμένου να ενισχύσουν τον αγώνα του εναντίον των χιλιάδων –κατ’εκτίμηση- «απατεώνων» που εισπράττουν –ακόμη- τις συντάξεις ήδη μεταβληθέντων εις «σκωλήκων βρόμα» ασφαλισμένων. Επειδή, η Πληροφορική αλλά και ο αριθμός των τερματικών Η/Υ που είναι εγκατεστημένοι στις παντοειδείς υπηρεσίες (ίσως και υψηλότερος των απασχολουμένων) μπορούν –ίσως- να βοηθήσουν χωρίς κανένα κόστος, ιδού μερικές προτάσεις που αξίζουν να μελετηθούν ή να απορριφθούν ως «άχρηστες».

1.Χρήση του Α.Μ.Κ.Α (πλέον Α.Δ.Τ/Διαβατηρίου/Α.Φ.Μ)

2.΄Αμεση καταγραφή και συνεχής ανανέωση των στοιχείων για -Πολιτικούς Γάμους (Ο.Τ.Α) -Δηλώσεις αναγνώρισης εξωγάμων τέκνων -Γάμους-Θανάτους-Διαζύγια (Ληξιαρχεία-Μητροπόλεις)

3.Χήρες-άγαμες αδελφές/θυγατέρες εισπράττοντες συντάξεις τεθνεώτων κ.τ.λ. Μην μου πείτε ότι το προσωπικό «δεν επαρκεί», γιατί όλοι μπορούν να βεβαιώσουν περί του πραγματικού χρόνου εκατοντάδων εργαζομένων στις αντίστοιχες υπηρεσίες. Αν πάλι, δεν γνωρίζουν «πως», μπορούν να «μάθουν» ,εν όψει και «εφεδρείας». Επίσης, χρειάζεται επειγόντως έλεγχος των όντως εν ζωή τροφίμων σε Γηροκομεία,Μονάδες «κλειστής» φροντίδας, Ψυχιατρικά νοσοκομεία και κλινικές.

Το ενδεχόμενο να εισπράττονται και νοσήλια, είναι επίσης ερευνητέο. Οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης να «τσεκάρουν» τις καταθέσεις σε «κοινούς» λογαριασμούς και τα Ταχυδρομεία και οι Τράπεζες να ελέγξουν την εγκυρότητα και την ημερομηνία σύνταξης «πληρεξουσίων» και σχετικών νομιμοποιητικών εγγράφων, ενημερώνοντας τους πρώτους. Στην περίπτωση που τα χρήματα εισπράττονται από άτομο που συνοικεί με τον «παππού/γιαγιά», πρέπει να υπάρχει δυνατότητα τεκμηρίωσης της παρουσίας εν ζωή του δικαιούχου εντός της οικίας (όχι στον καταψύκτη….).

Για όλα αυτά, απαιτείται το πολύ 60 εργάσιμες ημέρες. Σε περίπτωση αδυναμίας, πολλοί πρέπει να απολογηθούν.

Επιμένετε ακόμη για τους «νοτάριους»;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk