Η γενιά μας μπορεί να τα αλλάξει όλα!

Η γενιά μας μπορεί να τα αλλάξει όλα! | tovima.gr

Πάνε 38 χρόνια από τότε που αποκαταστάθηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα μετά από την δικτατορία των συνταγματαρχών. Από το 1821 η Έλληνες αφού απελευθερώθηκαν από τα δεσμά των Τούρκων και των τετρακοσίων χρόνων σκλαβιάς, πέρασαν πολλές κακουχίες και δυσκολίες σε χαμηλό βιοτικό επίπεδο προσπαθώντας να ορθοποδήσουν και να αποκαταστήσουν το Νέο Ελληνικό κράτος.

Μέχρι σήμερα η χώρα μας έχει ζήσει Βαλκανικούς πολέμους, παγκόσμιο πόλεμο μέχρι να φτάσει στα χρόνια ενός ολιγαρχικού πολιτεύματος. Συμπεραίνοντας, ότι η δημοκρατία ως πολίτευμα εδώ και 191 χρόνια έχει καταπατηθεί περισσότερες από 3 φορές. Από το 1981 όταν την πρωθυπουργία της χώρας ανέλαβε ο Ανδρέας Παπανδρέου ο ελληνικός λαός άρχισε να ορθοποδεί με τις υπερβολικές οικονομικές παροχές που δεχόταν από το κράτος, όσο και αν αυτό δεν μπορούσε να τις στηρίξει. Πολλοί πολίτες διορίζονταν στο δημόσιο, οι συντάξεις αυξάνονταν ραγδαία όπως και οι μισθοί.

Ο λαός ζούσε υπέρ το δέον καλά. Πέρασαν τα χρόνια όπως και οι πρωθυπουργοί με αρκετούς διορισμούς στο δημόσιο, αυξήσεις μισθών κυρίως στο δημόσιο τομέα, Ολυμπιακοί αγώνες και πολλά χρήματα που δαπανήθηκαν για να διοργανωθούν και μετά από όλα αυτά τα χρόνια γίνεται εμφανές πλέον πριν περίπου 4 χρόνια το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας. Δηλαδή, μία χρόνια κλιμακωτή αύξηση {μισθών, συντάξεων, διορισμό πολλών δημοσίων υπαλλήλων κάθε κυβέρνησης (για να εξυπηρετήσουν ψηφοθηρικά συμφέροντα)} η οποία δεν είχε βάσεις και ήταν ορατός πλέον ο κίνδυνος πτώσης της Ελληνικής οικονομίας.

Εν έτη 2012 στην Ελλάδα του Δ.Ν.Τ. και του μηχανισμού στήριξης, το κράτος καλείται να καλύψει το μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα, με μέτρα δυσβάσταχτα για όλους τους πολίτες και ως συνέπεια την ραγδαία αύξηση του δείκτη της ανεργίας τις περικοπές σε σημαντικά αγαθά (όπως η παιδεία, η άμυνα, η δικαιοσύνη κτλ), μειώσεις του κατώτατου μισθού, αύξηση των ορίων ηλικίας. Μέτρα τα οποία υποβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο, κάνουν δυσοίωνο το μέλλον των νέων παιδιών και τα αναγκάζουν να ψάξουν για μία καλύτερη ζωή σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Η νοοτροπία των νέων έχει αλλάξει πλέον. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τις πολιτικές του παρελθόντος. Να μην αφήσουμε να εμφανιστεί ένα «νέο Πολυτεχνείο». Να κατακρίνουμε τις «πελατειακές σχέσεις» ή αλλιώς τα ρουσφέτια όπως ακολουθούσαν οι πολιτικές του παρελθόντος.

Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα της «διαφθοράς», της «μίζας» και της «διαπλοκής». Χρειαζόμαστε πολιτικές που θα κάνουν ένα κράτος πιο ευέλικτο που θα συρρικνώσει την γραφειοκρατία και θα απλοποιήσει τις ενέργειες των πολιτών. Που θα δίνει άμεσα λύσεις σε προβλήματα και δεν θα υπάρχουν χρονοβόρες διαδικασίες. Που θα δώσει κίνητρα σε ιδιώτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων να μπουν σε παραγωγική τροχιά, που θα κάνει τα ελληνικά προϊόντα πάλι ανταγωνίσιμα στην αγορά, όχι μόνο του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού. Ένα σύστημα το οποίο θα φέρει και πάλι μεγάλες επενδύσεις στη χώρα, οι οποίες θα συντελέσουν στην αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων δημόσιων χώρων. Πολιτικές που θα εκκινήσουν και πάλι τα μεγάλα οδικά έργα (Ολυμπία οδός, Αθηνών- Θεσ/νικης κτλ), τις αερομεταφορές, τις σιδηροδρομικές και ακτοπλοϊκές γραμμές. Που θα δώσουν κίνητρα στους πολίτες τις επαρχίας (γεωργία, κτηνοτροφία, νέες τεχνολογίες) να ώστε να μην αναζητούν λύσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η γενιάς μας μπορεί να τα αλλάξει όλα. Έχουμε εναλλακτικές προτάσεις για την ριζική αλλαγή αυτού του πολιτικού συστήματος. Δεν είμαστε η γενιά που τα περιμένει όλα έτοιμα. Κάνουμε τους δικούς μας αγώνες, συμμετέχουμε ενεργά για να προτείνουμε τις ιδέες μας για μια καλύτερη χώρα, για μία νέα Ελλάδα. Εμείς μπορούμε!!!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk