Γερμανία: «Ναι» στο δικαίωμα της περιτομής στα μικρά αγόρια

Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη νομοσχέδιο με το οποίο προστατεύεται το δικαίωμα της περιτομής στα μικρά αγόρια.

Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη νομοσχέδιο με το οποίο προστατεύεται το δικαίωμα της περιτομής στα μικρά αγόρια.

Το νομοσχέδιο έρχεται να καλύψει ένα νομικό κενό μηνών που είχε δημιουργηθεί μετά την απόφαση γερμανικού δικαστηρίου που απαγόρευε την πρακτική. Η απόφαση εκείνη είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εβραίων και μουσουλμάνων και την παρέμβαση της γερμανίδας καγκελάριου.

Δικαστήριο της Κολωνίας είχε αποφανθεί τον Ιούνιο ότι η περιτομή για θρησκευτικούς λόγους αποτελεί «σωματική βλάβη» και συνιστά «ποινικό αδίκημα».

Η απόφαση είχε προκαλέσει αντιδράσεις από εβραίους και μουσουλμάνους, γεγονός που ανάγκασε τη γερμανική κυβέρνηση να δεσμευθεί να υιοθετήσει νέο νόμο μέχρι το φθινόπωρο που θα διασφάλιζε το δικαίωμα των γονιών να κάνουν περιτομή στους γιους τους.

«Είχαμε πάντα την πρόθεση να ανατρέψουμε αυτή την απόφαση»
δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

Μιλώντας σε μέλη του κόμματός της, η Ανγκελα Μέρκελ είχε εκφράσει την ανησυχία της ότι εάν απαγορευτεί η περιτομή, η Γερμανία θα γίνει περίγελος.

Για να ισχύσει ο νόμος πρέπει πρώτα να επικυρωθεί από το γερμανικό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η περιτομή θα πρέπει να γίνεται αφού χορηγηθεί το πιο αποτελεσματικό παυσίπονο και με την προϋπόθεση ότι οι γονείς θα έχουν ενημερωθεί πλήρως για τη φύση της επέμβασης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk