Ρήγμα μεταξύ των καθηγητών στο Αριστοτέλειο

Ρήγμα έχει προκληθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με αφορμή την απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει συμβολικά το Ίδρυμα την Πέμπτη και την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρηματοδότηση του

Ρήγμα έχει προκληθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με αφορμή την απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει συμβολικά το Ίδρυμα την Πέμπτη και την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρηματοδότηση του.

Το Δ.Σ. του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ συνήλθε εκτάκτως μετά την αδυναμία σύγκλησης της προγραμματισμένης για την περασμένη Τρίτη γενικής συνέλευσης του, εξαιτίας της κατάληψης του κτιρίου από τους εργαζομένους στις εργολαβίες του Πανεπιστημίου που διεκδικούν δεδουλευμένα.
Το Τμήμα Νομικής του ΑΠΘ αποφάσισε κατά πλειοψηφία, ότι η απόφαση της Συγκλήτου (2852/5.10.2012) για «συμβολική αναστολή των εκπαιδευτικών, ερευνητικών και διοικητικών δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου, την Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Οκτωβρίου» στερείται προδήλως νομικού ερείσματος.
«Ανεξαρτήτως του τρόπου επιλογής τους, τα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου, στα πλαίσια και των γενικών αρχών της δράσης και της συνέχειας που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, δεν δικαιούνται να αποφασίζουν αναστολή των λειτουργιών του ιδρύματος που διοικούν, παρά μόνον σε έκτακτες περιστάσεις, ιδίως σε καταστάσεις άμεσου κινδύνου που θα συνέτρεχαν κατά την αιτιολογημένη κρίση της Συγκλήτου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
«Σε αυτή την περίπτωση», συνεχίζει η ανακοίνωση, «είναι προφανές ότι το Πανεπιστήμιο θα έπρεπε να παραμείνει κλειστό, καθιστάμενο δικαιολογημένα τότε υπερήμερο, μέχρι την άρση της κατάστασης ανάγκης, οι δε πανεπιστημιακές αρχές θα όφειλαν τότε να προσφύγουν στις αρμόδιες δημόσιες αρχές για την άρση της κατάστασης αυτής».
«Ενόψει των ανωτέρω, το Δ.Σ. του Τμήματος Νομικής εκφράζει τις αντιρρήσεις του ως προς την απόφαση της Συγκλήτου και θεωρεί ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό του Τμήματος νομίμως συνεχίζει την εκπαιδευτική διαδικασία στις πιο πάνω ημέρες. Στην έκδοση της απόφασης αυτής, παρόντων όλων των μελών του ΔΣ, μειοψήφησαν τα μέλη του καθηγητές Ν. Ιντζεσίλογλου και Γ. Αρχανιωτάκης» καταλήγει.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk