Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της Χρυσής Αυγής από Ελληνες της Νέας Υόρκης

Μαζικό χαρακτήρα αποκτούν οι αντιδράσεις κατά της εμφάνισης της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη με την οργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και ενημέρωσης

Μαζικό χαρακτήρα αποκτούν οι αντιδράσεις κατά της εμφάνισης της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη με την οργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και ενημέρωσης.

Μετά τη συγκέντρωση στην «Πλατεία Αθηνών» την περασμένη εβδομάδα, με ομιλίες από πολιτικούς της περιοχής, εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη σε κοινοτική αίθουσα επισκοπικής εκκλησίας στην Αστόρια, διακηρύσσοντας την αντίθεσή τους στην παρουσία της Χρυσής Αυγής.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία συγκέντρωσε το ενδιαφέρον αρκετών αμερικανικών ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αριστερής Κίνησης Νέας Υόρκης και του κινήματος Occupy Wall Street, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, ακτιβιστών, συνδικαλιστικών και φοιτητικών φορέων, καθώς και εβραϊκών οργανώσεων, με συντονιστές τους Νικόλαο Λεβίν και Μαρίνα Σίτριν.

Οι εισηγητές καθώς και αρκετοί παραβρισκόμενοι, καταδίκασαν την ιδεολογία και τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής, προβάλλοντας το σύνθημα: «Όχι στο φασισμό και στο ρατσισμό». Παράλληλα, εκφράστηκε αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη για συσπείρωση και οργάνωση με σκοπό να καταπολεμηθούν οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στη σημερινή κρίση, που δεν είναι ελληνική, όπως υπογραμμίστηκε, αλλά παγκόσμια και «είναι κρίση του καπιταλισμού».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk